Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Prestigefuld dødsmetal?

Populær
Updated
Prestigefuld dødsmetal?
Heavyjam.dk har forlyttet til Illdisposeds kommende album "The Prestige". Efter en kort affære med Roadrunner Records, der resulterede i Illdisposeds to forrige albums, ”1-800 Vindication” og ”Burn Me Wicked”, er kvintetten den 31. marts tilbage med deres nyeste udspil, der har fået titlen ”The Prestige”. Albummet udgives af det mindre tyske selskab AFM Records, som bandet tegnede kontrakt med efter bruddet med Roadrunner; et brud der bundede i det store selskabs manglende vilje til at promovere og supporte kvintetten.

Mandag den 14. januar afholdt Illdisposed en lukket lyttesession med smagsprøver på deres kommende og ottende studiealbum. Subwoofer (eller forsanger, om man vil) Bo Summer var selv til stede for at præsentere det nye udspil, som er indspillet i Århus i oktober/november med bandets husproducer Ziggy. Summer forklarede, hvordan Illdisposed frem over vil satse på et publikum syd for Flensborg, hvilket han primært begrundede med, at ingen i Illdisposed er lige så lækre som Michael Poulsen fra Volbeat!

Stilmæssigt er ”The Prestige” et hop tilbage i tiden. Sangskriver og leadguitarist Jakob Batten har forsøgt at indfange den musikalske ånd af midt-90'ernes Illdisposed (”There’s Something Rotten… In the State of Denmark”). Nemlig rå dødsmetal med Thomas Jensens pumpende dobbelte stortrommer og Bo Summers ”schæfer i handskerummet” vokal forrest i lydbilledet.

Selvfølgelig bakket op af Jakob Battens soli side om side med den nye guitarist Franz Hellboss med fortid i et andet obskurt dansk band, der kalder sig... Volbeat. Udover underholdende samples af alt fra ”Matador” over ”Snatch” til ”Riget” lyder Illdisposed til at være tilbage i ond storform og hele tiden med musikalske nik tilbage til mestre som Slayer og Metallica. Hold fx øje med den ”The Four Horsemen”-agtige ”She Knows”.

Albummet færdigmikses lige nu i Sverige af Fredrik Nordström, og cover-artworket er designet af Mattias Norén (Epica, Evergrey, Kamelot m.fl.). Den 31. marts udkommer ”The Prestige” herhjemme på standardformat og i en limited edition-udgave.

Trackliste for "The Prestige":

1. Let Go
2. The Tension
3. Weak Is Your God
4. Working Class Zero
5. A Song of Myself
6. Like Cancer
7. Love Is Tasted Bitter
8. She Knows
9. A Child Is Missing
10. The Key to My Salvation
11. …Your Devoted Slave
12. Ich Bin Verloren in Berlin