Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'14 - De internationale navne

Populær
Updated
AMF'14 - De internationale navne

Aalborg Metal Festival 2014 har hentet så prominente hovednavne som Hatebreed, Cannibal Corpse, Marduk, The Black Dahlia Murder og mange andre spændende navne.

Som altid har Nordic Rock Booking sørget for, at der udover de danske navne også er en masse spændende bands fra udlandet. I år er hovednavnene utvivlsomt Hatebreed, The Black Dahlia Murder, Marduk, Entombed A.D. og selvfølgelig mægtige Cannibal Corpse, der slagter Studenterhuset sent lørdag aften. Der er en virkelig god blanding af nationaliteter og genrer, hvilket igen sikrer, at Aalborg Metal Festival stiller med et varieret program, der gerne skulle kæle for de flestes specialiserede øren. Uden videre omsvøb starter vi præsentationen.

Fredag d. 7. november 2014

THE BLACK DAHLIA MURDER

Nordic Rock Booking kan her præsentere et af de største dødsmetalbands fra USA, der ikke blev dannet i Florida i starten af halvfemserne. The Black Dahlia Murder, der spiller dødsmetal af den mere melodiske slags, blev dannet i 2000 og stammer fra Michigan og smed i 2003 debutpladen 'Unhallowed' på gaden og har siden taktfast fulgt det op med en ny plade hvert andet år. Senest 'Everblack' fra 2013. Nu gæster de for første gang Aalborg Metal Festival. Senest, de var i Danmark, var, da de gæstede Roskilde Festival i sommer. Sidste år var de i Aarhus som opvarmning for Cannibal Corpse. Så Trevor Strnad og co. ved skam godt, hvordan de skal fyre den af i Danmark. Der er nok også en overvejende sandsynlighed for, at vi bliver trakteret med denne:



BRUTALLY DECEASED

I samme genre, hvor dødsmetallen dog er af den mere brutale end melodiske slags, finder vi tjekkiske Brutally Deceased, der blev dannet i 2007. De har smidt et par plader på gaden, og senest er det blevet til 'Black Infernal Vortex', der kom på gaden i marts måned i år. Tjekkerne skal se, om de kan gå fra undergrund til allemandseje. Her er showet på Aalborg Metal Festival 2014 et skridt på vejen. Hvis ikke du kender dem i forvejen, kan du her lytte til noget fra deres nye album:



CONTRASTIC

Ligesom Brutally Deceased kommer Contrastic fra Tjekkiet og er lidt mere erfarne, da de blev dannet helt tilbage i midten af halvfemserne. De har haft lidt interne problemer, hvilket gjorde, at bandmedlemmerne, minus trommeslageren, for nogle år siden dannede bandet Opitz, som altså tæller næsten samme opsætning. Det er dog Contrastic, der tager hele vejen til Studenterhuset og Gammeltorv i Aalborg og spiller på Aalborg Metal Festival. Glæd dig til en blanding af dødsmetal og grindcore, som det bl.a. præsenteres i sangen 'Sex With Four Walls' fra deres plade 'Contrastic' fra 2000.



DARK TRANQUILlITY

Dark Tranquillity er et af de bands, der var med til at forme hele den genre, vi i dag kalder melodisk dødsmetal fra Göteborg. Det gjorde de sammen med bl.a. At The Gates og sjovt nok In Flames, der jo arvede forsanger Anders Fridén fra netop Dark Tranquillity efter de havde udgivet debutpladen 'Skydancer' i 1993. Derefter tog guitarist Mikael Stanne selv over som forsanger i det svenske band og har stået i front lige siden. De er et af de få bands, der ikke har været ramt af de helt store pauser og interne skærmydsler. De har trofast serveret plader og koncerter for deres fans og nyder derfor stor agtelse i miljøet. Glæd dig til, at de rammer Aalborg Metal Festival 2014. Meget skal gå galt, hvis ikke du får denne melodiske perle fredag aften fra deres plade 'Fiction' fra 2007:



HATEBREED

Det er ikke så lang tid siden, at Hatebreed var i Danmark da de gæstede Voxhall i Aarhus i april måned i år. Nu har de dog taget hele vejen til Aalborg for at levere en tung omgang amerikansk hardcore, hvor forsanger og indpisker Jamey Jasta utvivlsomt vil sørge for, at alt går lige efter planen. Med lige dele motiverende sangtekster og ukontrolleret energi oppe foran scenen plejer det altid at gå vildt for sig, når Hatebreed giver koncert. Hvis det går efter planen, så bløder vi alle, når de lukker ned for Studenterhuset fredag aften.



Lørdag d. 8. november 2014

AEON

Svensk dødsmetal, der i nogen grad minder om deres amerikanske genrebrødre, der er hovednavn denne lørdag aften. Aeon opstod i asken fra et band, der hed Defaced Creation tilbage i 1999, og de har så siden udsendt fire plader, hvor 'Aeons Black' er den seneste fra 2012. Den blev produceret af Ronnie Björnström, der sjovt nok blev indlemmet som guitarist i netop Aeon her i februar i år. Så byd Aeon og Ronnie velkommen, når de sikkert ikke har tænkt sig at tilgive dig, medmindre du svinger garnet ordentligt!



HIDEOUS DIVINITY

Et italiensk dødsmetalband, der blev dannet i Oslo. Det er historien bag Hideous Divinity, der i 2007 blev til, efter et par af medlemmerne fra Hour Of Penance forlod bandet og dannede Hideous Divinity. Da Enrico Schettino så flyttede fra Oslo og tilbage til Italien, nåede han lige kort at komme tilbage i Hour Of Penance, men har nu igen helliget sig Hideous Divinity, der er aktuelle med pladen 'Cobra Verde', der udkommer ultimo oktober. Så det kan næppe være mere aktuelt for bandet at ryge på turné, og vi danskere kan være nogle af de første, der får lov at høre nogle af sangene derfra, når de lørdag spiller på Aalborg Metal Festival. Bandet har selv lagt sangen 'Sinister And Demented' op fra pladen. Den kan du nyde her:



MARDUK

Svensk black metal, som næppe behøver nærmere præsentation. De har været med, lige siden den sorte musik blev gjort berømt og berygtet i Skandinavien og har været et brutalt og blasfemisk bevis på, at det ikke kun er nordmændene, der mestrer disciplinen at iklæde sig ligmaling og synge om alt det, enhver pædagog og psykologistuderende gruer for, at en ung musiklytter skulle kaste sin opmærksomhed pår. Marduk har gennem tiden udsendt plader som 'Opus Nocturne', 'Panzer Division Marduk' og senest 'Serpent Sermon', der fik pæne ord med på vejen af vores anmelder. De gæstede København i december sidste år og er nu i Aalborg for at kaste noget mørke over begivenhederne. Her kan du nyde 'Souls For Belial' fra førnævnte 'Serpent Sermon':



REVOCATION

Teknisk dødsmetal fra Boston i USA, der har eksisteret siden 2000, og som her i oktober måned 2014 udsendte pladen 'Deathless', som du kan nyde lige under teksten. Revocation har været utrolig stabile i deres line-up, hvor forsanger og guitarist David Davidson og trommeslager Phil Dubios-Coyne er rygraden. De har så skiftet ud på bassistpladsen en enkelt gang og tilføjet en ekstra guitarist tilbage i 2010. Ellers har de i flere år blot været en trio. De skulle dog gerne være fire på scenen på Studenterhuset lørdag.



ENTOMBED A.D.

Entombed skriver sig desværre ind i rækken af en liste så lang, at det ikke giver mening at nævne dem alle. Bandet er gået fra hinanden på samme måde, som det er tilfældet for så mange andre. Problemet for dem var, at de ikke længere kunne arbejde sammen. Det spidsfindige er her, at navnet Entombed ejes af både forsanger Lars-Göran Petrov, guitarist Alex Hellid, guitarist Uffe Cederlund og trommeslager Nicke Andersson. Når de interne stridigheder forhindrer dem i at bruge det originale navn, er Entombed lagt på is, men Lars-Göran Petrov har alligevel valgt at fortsætte under navnet 'Entombed A.D.' og giver så fortsat koncerter sammen med trommeslager Olle Dahlstedt, guitarist Nico Elgstrand og Victor Brandt på bas. Det var reelt også dem, der sammen med Alex Hellid udgjorde Entombed, før det gik galt. Men da Alex trak stikket for samarbejdet med LG forsvandt den sidste rest af mulighed for at fortsætte under banneret Entombed. Entombed A.D. kommer dog naturligvis med de samme sange, som vi kender. Entombed A.D. udgav i august "debutpladen" 'Back To The Front', og herfra kan du nyde dette nummer:



CANNIBAL CORPSE

Det er ved at være lang tid siden, at Cannibal Corpse sidst stod på de skrå brædder i Aalborg. 1998 var seneste gang, de var i byen, da de på det hedengangne spillested Skråen gav koncert sammen med Dark Funeral og Infernal Mäjesty. Vi skal endda yderligere to år tilbage til 1996 for at finde sidste gang, de stod på scenen på Studenterhuset, da de sammen med Immolation gæstede stedet, der danner rammen om Aalborg Metal Festival 2014. Så det er på høje tid, at Cannibal Corpse igen indfinder sig i Danmarks metalhovedstad. Det bliver et herligt gensyn, og der bliver næppe en kropsåbning tør, når Cannibal Corpse spiller 'I Cum Blood', 'A Skull Full Of Maggots', 'Hammer Smashed Face' og 'Addicted To Vaginal Skin'. Det bliver depraveret, tungt og frem for alt usandsynlig godt. En fabelagtig måde at slutte lørdagen og dermed festivalen af på. Her er et af deres nyere numre, 'Kill Or Become' fra den nye plade 'A Skeletal Domain', som vi med garanti også får serveret på festivalen: