Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2013: Seks nye navne!

Populær
Updated
Copenhell 2013: Seks nye navne!
Copenhell 2013: Seks nye navne!
Copenhell 2013: Seks nye navne!
Copenhell 2013: Seks nye navne!
Copenhell 2013: Seks nye navne!
Copenhell 2013: Seks nye navne!
Copenhell 2013: Seks nye navne!
Copenhell 2013: Seks nye navne!

Endelig er der nyt fra Copenhell og vi er glade for at kunne præsentere seks nye navne. I alfabetisk rækkefølge er de...

Titel
+ Cancer Bats + Sabaton + Grave + Essence + Scarred by Beauty
Dato
14-06-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Alice in Chains

Alice In Chains var muligvis ikke at regne for det mest populære blandt grungebands, da Seattle-bølgen skyllede hen over den frie verden tilbage i de tidlige 90'ere. Men det var nu alligevel dét band af de store fra den genre, som havde mest metallisk at byde på: Tunge og pompøse riffs som stod i kontrast til de specielle vokalharmonier, som blev bandets kendemærke.

I 2010 gæstede seattleheltene Orange Scene på Roskilde-festival med ‘Black Gives Way to Blue’ i ryggen, og gav en af den slags koncerter, som samlede fans af forskellige genrer. Nu er Alice in Chains klar til at gentage succesen på årets Copenhell.

Læs anmeldelse af seneste plade fra Alice in Chains her!

Læs anmeldelse af seneste koncert med Alice in Chains her!



Cancer Bats

At det er lykkedes for Cancer Bats at lave musik der både er beskidt som en gammel drukpunker, og skamløst melodiøs som en sang fra the Sunset Strip, er nok forklaringen på, at det går dem så godt. Canadierne har i hvert fald foldet lædervingerne ud og sat kursen mod metallens mørke stjernehimmel, med deres blanding af snerrende tungpunk og lethjertet rock.

Cancer Bats har gæstet Danmark flittigt de seneste år, og koncerterne har været tæt pakket med med svedige og tilfredse mennesker. Er der noget, der kan få den obligatoriske Copenhell-regn til at fordampe, må det være et show som Cancer Bats’.

Læs anmeldelse af seneste plade fra Cancer Bats her!
 
Læs anmeldelse af seneste koncert med Cancer Bats her!



Essence

Danske Essence er et af de bands, der rider på en bølge og er stærkt på vej fremad. De har netop overstået et ophold i Abyss Studios hos Peter Tägtgren (Hypocrisy og Pain), hvor der er produceret skiver fra legendariske plader som Dimmu Borgir, Immortal og Amon Amarth. Essence spiller dog thrash og det varer ikke længe før pladen, som Tägtgren var producer på ser dagens lys.

Faktisk vil de til sommer lige være færdig med en Europa-turné med netop Hypocrisy når de lander på Copenhell. Vi fangede forsanger og guitarist Lasse Skov for en hurtig kommentar:

"Det er en kæmpe stor ære at få lov til at optræde på Danmarks absolut største metalfestival! Vi føler os utroligt priviligerede over at Live Nation vælger Essence til Copenhell, og vi glæder os ekstremt til at spille på dansk grund igen, efter at have turneret Europa tyndt! At spille for vores danske metalfamilier, kolleger og venner bliver uden tvivl en kæmpe fest! At blive valgt til Copenhell er for os en blåstempling og anerkendelse af vores virke som artist - det bliver ikke større for et dansk metal band end at optræde på Danmarks vildeste festival!"

Læs anmeldelse af seneste plade fra Essence her!

Læs anmeldelse af seneste koncert med Essence her!



Grave

Svensk dødsmetal fra dengang, hvor Göteborg-lyden tog hele verden med storm. Grave er et af de få bands, der stadig eksisterer og lever i bedste velgående. Så sent som sidste år udsendte de deres 10. studiealbum 'Endless Procession of Souls', der blev modtaget med stor applaus.

Vores egen anmelder her på Devilution kvitterede derfor med fem stjerner og skrev: "det mest holdbare album Grave har lavet siden ... ja, det må vel være siden 'Soulless'. Et frisk dødeligt pust. Verdensklasse."

Med andre ord skal der nok blive klem på, når Grave åbner posen for fed dødsmetal på Copenhell.

Læs anmeldelse af seneste plade fra Grave her!

Læs anmeldelse af seneste koncert med Grave her!



Sabaton

De svenske krigere i Sabaton findes i praksis ikke længere. I hvert fald ikke i noget der minder ret meget om originalbesætning fra 1999, eftersom kun forsanger Joakim Brodén overlevede felttoget med udgivelsen af 'Carolus Rex' i foråret 2012.

Men trods nye lejetropper står Sabaton stadig for en omgang tonsertung solid power metal med vægt på bastante omkvæd, kontante riffs og knyttede næver, mens der med store armbevægelser berettes om krige i nær og fjern fortid. Dog rejser der sig et moralsk spørgsmål om, hvorvidt nationen bør tage godt imod svensken, når de indfinder sig i København, eftersom sidste års skive delvist handler om Kong Karl XII's felttog mod Danmark-Norge.

Læs anmeldelse af seneste plade fra Sabaton her! 

Læs anmeldelse af seneste koncert med Sabaton her!



Scarred by Beauty


Sidste nye navn til Copenhell er Scarred by Beauty. Efter deres koncert til "When Copenhell Freezes Over" kan det ikke om komme som en overraskelse for mange at de er på programmet til sommerens festival. Scarred by Beauty spiller hyperenergisk, stramt koreograferet og meget kompleks adhdcore. Da de udgav deres debuplade 'Sutra' kvitterede vi med topkarakter og gav dem overskriften "Virtuose Wunderkinds".

Læs anmeldelse af seneste plade fra Scarred by Beauty her!

Læs anmeldelse af seneste koncert med Scarred by Beauty her!