Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival ’15: Guide til onsdag

Populær
Updated
Roskilde Festival ’15: Guide til onsdag

Der er ikke så mange Devilution-relevante bands på Roskildes åbningsdag, men der bliver alligevel mulighed for at få stillet rocksulten med både punk- og syrerockeksplosioner.

Dato
01-07-2015
Koncertarrangør

OFF! – Avalon, kl. 17:30

Fordi: OFF! er i 2009 formet af legendariske Keith Morris, der i 80’erne var frontmand for bands som Black Flag og Circle Jerks, Burning Brides’ frontmand Dimitri Coats, Redd Kross’ bassist Steven Shane McDonald og Rocket From The Crypt/Hot Snakes’ trommeslager Mario Rubalcaba. Hvor mange af genrens musikere har bevæget sig væk fra det oprindelige udtryk og eksperimenteret med nye virkemidler, er Morris og co. med denne forholdsvist nye supergruppe gået tilbage til udgangspunktet for hardcore punkens spæde start: eksplosive, lynhurtige og korte sange med få akkorder. Intensitet, aggression og præcision. Det er skåret helt ind til benet uden nogen fine fornemmelser.

For: Fans af Black Flag, Minor Threat, Bad Brains.

Pensum: 'First Four EPs', 'OFF!', 'Wasted Years'.




KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD – Pavilion, kl. 20:00

Fordi: I skarp konkurrence med Young And In The Way om at have festivalens bedste navn. Men modsat de amerikanske black-crustere, så er der intet ironisk over King Gizzard and the Wizard Lizard. De ER, hvad de lyder til at være. Et oversyret syv-mands psykedelisk funky rock-tog med to trommeslagere på vej gennem den australske outback direkte med kursen mod dine inderste absurditeter.

Forestil dig landsmændene i Tame Impala, der møder Paul McCartney, der er sammen med en to-punget kænguru, der får tilbudt stimulerende væsker og tager rigeligt af det. Og ser alt muligt grotesk. Og det vil bare ikke stoppe, før det ender i overdreven latterlighed. Men på en måde, der sagtens kunne sørge for et særdeles medrivende og mærkeligt ridt af et show.

'Im in Your Mind Fuzz!' hedder gruppens roste album fra 2014, og sådan bliver det med garanti også onsdag aften!

For: Fans af Copenhagen Psych Fest, Wooden Shjips, Tame Impala.

Pensum: Det ved du godt ...




HONNINGBARNA – Pavilion, kl. 22:00

Fordi: Norsk punk med masser af smæk på! Honningbørnene vender tilbage til Roskilde og indtager Pavillion med deres friske, ligefremme og iørefaldende norsksprogede punk, som godt kunne minde en smule om landsmændene i Skambankt og Kaizers Orchestra.

Det er uhøjtidelig og festlig musik, men teksterne gemmer alligevel på mindre festlige temaer som Palæstina-konflikten og racisme. Bandet er kendt for deres energiske liveoptrædener, hvor forsanger Edvard Valberg blandt andet filer manisk løs på sin cello og bakkes op af aggressivt råbekor fra de andre "børn."
      
For: Fans af Skambankt, Kaizers Orchestra og Förtress.

Pensum: 'La Alarmane Gå', 'Opp De Nye Blanke'.




ELECTRIC EYE – Gloria, kl. 22:00

Fordi: Norske Electric Eye spiller hypnotiserende og jazzet psych-rock i langstrakte, jammende arrangementer, der er som skabt til at hensætte lytteren i ren og skær musikalsk trance. Bandet har siden udsendelsen af deres debutplade i 2013 brugt tiden på at turnere i både Europa og USA, ligesom de også har fundet tid til at arrangere deres egen psych-festival i hjemlandet. Men nu er de omsider klar til at invitere hele Roskilde med på en sansemættet sonisk rejse i sommernatten og videre ud i universet.

For: Fans af Wooden Shjips, Spids Nøgenhat og andre psykedelia-bands.

Pensum: 'Pick-Up, Lift-Off, Space, Time'.