Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'15: Guide til onsdag/torsdag

Populær
Updated
WOA'15: Guide til onsdag/torsdag
WOA'15: Guide til onsdag/torsdag

Wacken starter officielt først torsdag, men de seneste år med Metal Battle er festen sparket i gang onsdag, i år med Europe mens bl.a. Rob Zombie spiller torsdag.

Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Siden indførelsen af Metal Battle i lande over hele verden er onsdag mere eller mindre blevet indlemmet som en ekstra dag, hvor de små scener ude i campingområdet åbner. Det er ikke længere kun de nationale vindere af konkurrencen, der dyster. I år er der også deciderede hovednavne onsdag. Vi giver her nogle bud på, hvad du kan få tiden til at gå med foran scenerne onsdag og torsdag på Wacken Open Air 2015.

ONSDAG:

NEW MODEL ARMY - Headbangers Stage, kl. 21.00

Fordi: Her har vi et ægte kultband. New Model Army har måske nok levet en mere rolig tilværelse de senere år, men dette punkede og alternative rockband har en meget dedikeret fanskare, der tæller flere prominente medlemmer af store bands rundt omkring i verden. Det gælder bl.a. Sepultura, der har lavet et cover deres store sang 'The Hunt'. New Model Army kommer fra England og har turneret siden firserne med en dagsorden af spydige stikpiller til den etablerede, politiske elite og sågar sunget om mere personlige og spirituelle rejser. Det er kombinationen af det menneskelige, ærlige og modstanden overfor magthavere, der har været med til at gøre det muligt for New Model Army at sælge millioner af plader.

For: fans af Killing Joke, Fields Of The Nephilim, The Cult

Pensum: 'Thunder And Consolation', 'Impurity', 'No Rest For The Wicked' og 'The Ghost Of Cain'



ULI JON ROTH - W:E:T Stage, kl. 22.10

Fordi: Manden Uli Jon Roth jo var med i Scorpions for mange år siden. Eller var det ham, der fik Scorpions til at spille sammen med ham? Uanset hvordan man vender og drejer den historie ændrer det ikke på, at han sammen med Schenker, Meine og resten af Scorpions udsendte nogle vigtige plader i halvfjerdserne. Uli Jon Roth mente dog, at Scorpions begyndte at blive for kommercielle og gik derfor egne veje i 1978 og har ikke set sig tilbage siden. Først var det bandet Electric Sun og efter tre plader med det band startede hans solokarriere for alvor i slutningen af firserne. Men i år turnerer han for at fejre, at det er 40 år siden, han gik med i Scorpions, hvorfor det mestendels vil være gamle Scorpions-klassikere, han og bandet fremfører. Læs vores anmeldelse fra Amager Bio sidste år her.

For: fans af Scorpions i halvfjerdserne.

Pensum: 'In Trance', 'Virgin Killer', 'Taken By Force'



EUROPE - Headbangers Stage, kl. 23.35

Fordi: Som vi skrev i vores anmeldelse af deres seneste album 'War Of Kings', der udkom i marts måned i år er Europe andet og mere end blot 'The Final Countdown'. Selvfølgelig er de også mest kendt for nævnte hit samt sange som 'Carrie' og 'Rock The Night', men de har også masser af andet at byde på. En glorværdig karriere, hvor der er udgivet hele 10 plader. Joey Tempest og co. er blevet erfarne rotter i faget efter 30 år på landevejene og vil utvivlsomt løfte teltdugen onsdag aften på Wacken. De hyggede sig på Train i Aarhus for nogle år siden og vil nok også gøre det igen i Tyskland i næste uge.

For: fans af hård rock med en snert af puddel hist og pist.

Pensum: 'Europe', 'The Final Countdown' og 'War Of Kings'



Læs alt om Europe her.

TORSDAG:

ROB ZOMBIE - True Metal Stage, kl. 19.20

Fordi: Multikunstneren, der udover at skrive musik også instruerer og producerer film gæster Wacken Open Air torsdag aften, hvor vi med garanti får et tordenkys uanset om vejrguderne vil det eller ej. Rob Zombie blev kendt som frontfigur for bandet White Zombie, der fik deres kommercielle gennembrud med 'La Sexorcisto: Devil Music Volume One' fra 1993 og fortsatte stilen i 1995 med 'Astro-Creep: 2000', der havde hittet 'More Human Than Human'. White Zombie blev et stort band, specielt i USA. De blev dog opløst og Rob Zombie fortsatte som soloartist og debuterede med 'Hellbilly Deluxe' i 1998 og har siden da udgivet yderligere fire plader samt været involveret i alskens tv- og filmproduktioner. Udover at instruere b-film har han også været inde over serien CSI:Miami. På scenen er det ligesom på skærmen horror og chokeffekter, der dominerer lydbilledet. Forvent intet mindre end en fest for både øjne og ører når Robert Bartleh Cummings og slæng indtager den store scene på Wacken.

Rob Zombie er en spøjs figur, der er blevet kult i visse kredse pga. hans mange forskellige kunstneriske afløb, der alle kredser om horror, industriel metal m.v. Derudover eneste mulighed for at høre de gamle hits fra halvfemserne med White Zombie.

For: fans af White Zombie, Alice Cooper

Pensum: 'La Sexorcisto: Devil Music Volume One', 'Astro-Creep: 2000', 'Hellbilly Deluxe' og 'Hellbilly Deluxe 2'.

">

Læs alt om Rob Zombie her.

DARK TRANQUILLITY - Headbangers Stage, kl. 19.40


Fordi: Svenskerne var og er en del af den bølge, der flød ud af studierne i og omkring Göteborg i halvfemserne og gjorde landet kendt for dødsmetal af den melodiske skuffe. Navne som Entombed, At The Gates, Unleashed, Dismember, Edge Of Sanity, Hypocrisy, Tiamat, Soilwork og mange, mange flere blev kendte i denne periode. Det samme gjorde Dark Tranquillity, der udover at spille melodisk dødsmetal også har formået at være et af de ganske få af denne store gruppe bands, til rent faktisk at holde sammen over årene. De har taktfast udgivet plader hvertandet eller hvert tredje år siden 1993, hvilket betyder, at vi måske får en ny plade i 2016. Det er ikke hver dag, de gæster Danmark, men de var dog på Aalborg Metal Festival sidste år. Vi mener dog alligevel ikke, man bør snyde sig for originalt, svensk dødsmetal når muligheden er der. Vores anmelder Casper Villumsen skrev for nogle år tilbage en metaldiktator over netop Dark Tranquillitys plade 'The Gallery'. Her kan du læse, hvorfor det band er så vigtigt!

For: fans af ovennævnte bands

Pensum: 'Skydancer', 'The Gallery', 'Character' og 'Fiction'. 



Læs alt om Dark Tranquillity her.

SAVATAGE + TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA - True Metal + Black Stage, kl. 21.45

Fordi:
Der er et historisk øjeblik i vente for de fans, der drager til Wacken i år. Musikerne i Savatage og Trans-Siberian Orchestra har arbejdet i måneder på at gøre det til en ganske speciel oplevelse, når de indtager begge scener samtidig. Arrangørerne lover, at uanset hvad, så kommer tilskuerne ikke til at gå glip af noget som helst uanset hvor, man har valgt at placere sig på plænen. Savatage har jo eksisteret siden sidst i halvfjerdserne, men har af flere omgange lagt hatten på hylden. Deres eneste koncert i 2015 bliver netop her på Wacken, hvor de går sammen med netop Trans-Siberian Orchestra, der jo er født af flere af Savatages bærende medlemmers lyst til også at afprøve andre ting i den musikalske verden. Det store orkester og selve bandet skal så, efter alt at dømme, spille sammen på to scener i over to timer torsdag aften. Wacken Open Air plejer at kalde torsdag aften for "A Night To Remember". Har man bare marginalt lyttet til Savatage eller Trans-Siberian Orchestra gennem tiden, er det her så absolut ikke noget, man må gå glip af. Både bands og arrangører har virkelig lagt sig i selen for, at det skal blive noget helt unikt. Lægger Savatage endegyldigt hatten på hylden efter dette show? Eller hvad annoncerer de efter sidste strofe? Mød op og find ud af det!

For: fans af potentielt store og historiske øjeblikke

Pensum: 'Power Of The Night', 'Fight For The Rock', 'Edge Of Thorns', 'Poets And Madmen', 'Christmas Eve And Other Stories', 'Beethoven's Last Night' og 'Night Castle'.



MANTAR - Headbangers Stage, kl. 23.20

Fordi: Den tyske duo fra Bremen har taget vores fotograf og ideologiske forgangsbillede med storm. Mantar er et relativt nyt band fra Tyskland, der svæver et sted mellem Motörhead, Darkthrone og Melvins. Der er både melodi og doom og bandet selv skriver 'Black Metal Doom Punk' på deres Facebook-side under genre. Sidste år udsendte de deres debutplade 'Death By Burning', der bestemt er et lyt værd. 

For: fans af doom, punk og black metal.

Pensum: 'Death By Burning'



Læs alt om Mantar her.

Udover denne håndfuld anbefalinger er der et hav af mere eller mindre interessante bands, der spiller på Wacken onsdag og torsdag. Tager vi klaphatten på er der naturligvis danske Savage Machine, der deltager i Wacken Metal Battle konkurrencen og de spiller på Headbangers Stage torsdag kl. 12.15. Så her gælder det naturligvis om at møde op, svinge hornene og måske endda medbringe et flag så Savage Machine kan føle opbakningen hjemmefra i en konkurrence, hvor vi sidste år fik en fornem tredjeplads takket være en flot præstation af Huldre.

Senere samme sted spiller Dark Tranquility, som vi skrev ovenfor og bryder man sig om det, så serverer Wacken endnu en omgang fredag eftermiddag i form af At The Gates, som du kan læse mere om i vores guide til fredagens udskejelser.

Har du bud på ting, der skal opleves, som vi (u)bevidst har udeladt af denne guide, så skriv endelig så andre kan blive inspireret. Hvad skal du se på Wacken i år? Hvad må vi ikke gå glip af?