Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Metallicas mærkværdige gæstebesøg

Populær
Updated
Top 5 – Metallicas mærkværdige gæstebesøg

I anledning af, at Kirk Hammett fornylig hoppede på scenen med Meshuggah, har vi samlet en række af Metallica-medlemmernes mere eller mindre mærkværdige gæstebesøg. På plade.

Kunstner
Dato
15-04-2015

1. Kirk Hammett: Pansy Division - Headbanger
"Kirk Hammett spiller guitarsoloen på dette nummer af San Francisco-gruppen, Pansy Division. Bandet, der var en del af queercore-bølgen, gjorde et stort nummer ud af deres homoseksualitet i sangteksterne, og har blandt andet, meget passende indspillet en ret alternativ udgave af Judas Priest-klassikeren, 'Breaking the Law'. Sangen med Hammett som gæst handler om at score en headbanger boy".



2. James Hetfield: South Park-filmen
"Der blev aldrig gjort et stort nummer ud af det, og få lagde formentlig mærke til det. Men jo, det er James Hetfield, der synger med, da Kenny ryger en tur til Helvede i South Park-spillefilmen. Musikken leveres af mændene bag tegneserien, Trey Parker og Matt Stones, projekt D.V.D.A. (og hvis du ikke kender dén forkortelse, så må du hellere google den)".



3. Lars Ulrich: Mercyful Fate - Return of the Vampire
"Udskældte Ulrich gør fin figur på denne genindspilning af Mercyful Fates klassiker, 'Return of the Vampire'. Sangen var med som en slags bonus på King Diamond og co.'s fornemme comebackalbum, 'In the Shadows', der udkom i 1993. Lars Ulrich lagde trommer til, da han besøgte bandet i studiet i Dallas under Metallicas uendelige Black Album-turné".



4. Kirk Hammett: Santana - Trinity
"Santana har lavet mange afskyelige plader, og mens hans bedstsælgende plade med gæstesangere utvivlsomt tager kagen, så udvidede han senere projektet til guitargæster, hvor Kirk Hammett spillede med på nedenstående sag sammen med bluesguitaristen Robert Randolph. Ikke ligefrem afskyeligt, men måske lettere overflødigt?"



5. James Hetfield: Corrosion of Conformity - Man or Ash
"Da Hetfield gik amok over Jason Newsteds sideprojekter, stillede flere spørgsmålstegn ved, hvorfor han nogle år forinden så selv måtte rende og medvirke på Corrosion of Conformitys 'Wiseblood'-plade, og hvorfor han allerede i slutningen af 80'erne gav sig selv lov til at synge lidt med på Danzigs debutalbum. Svaret blæser stadig i vinden, men her er 'Man or Ash', som Hetfield også gik på scenen og spillede med COC et par gange i sin tid".



Bobler: Jason Newsted - IR8
"Det er ikke et gæstebesøg, og Jason Newsted er ikke længere med i Metallica, så derfor må det blive en bobler. Interessant er det nu alligevel, at Metallicas tidligere bassist i 90'erne boltrede sig i hyggeprojekter. Blandt andre dødsmetal-projektet IR8 med Devin Townsend på guitar og Exodus' Tom Hunting på trommer. Det er Jason selv, der growler på lettere ubehjælpsom vis".