Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Ged

Populær
Updated
Top 5 - Ged

Til påske spiser mange lam, og til pinse spiser man så ged? Sikkert ikke, men planlægning af ugens top 5 gik så meget i ged, at det simpelthen blev temaet for ugens top 5. Ged!

1. Goat (DK)

Geden vil blive sur, hvis han ikke er vigtigst. Geden bliver i øvrigt vældig irriteret, hvis andre kalder sig som ham, se bare uddraget fra dette interview, hvor han taler om gederne under punkt 5:

"Geden gider sgu da ikke, at der er nogle der står og laver en gang verdensmusikbræk. Det kan på ingen måde accepteres, og det kan ikke ties ihjel. Svenskere kan ikke drikke, og de er bedre til alm. hegn end os i Danmark. Verdensmusik kan og vil jeg ikke kende. Alle skal fucking dø, fat det dog menneske, også svensk affald."

Og geden er da ikke bare vigtig, han er også dygtig, læs bare artiklen GOAT(ALS) TOTALTRIUMF

Vigtig (?) viden om ham der geden findes på Illdisposed hjemmeside: Lorteged



2. Goatwhore

Bandet, der rent faktisk kan lave god musik. Men man ligger bare ikke højere end Geden på sådan en liste her. Der er flere steder at dykke ned med dette band, men prøv fx den seneste plade, som udløste overskriften "Geden rykker!".

3. Milking the Goatmachine

Det tyske band med det konsekvente og gennemførte gedetema. Vokalen minder sågar temmelig meget om en brægende ged. Vi var dog alligevel ikke ovenud begejstrede sidst vi anmeldte dem...

4. Goatlord

Som vor seje konge - dvs. hr. Kong Kent af Devilution (og Aalborg) - udtaler: "Hvis man opkalder sit band efter en Darkthrone-skive har man et stærkt udgangspunkt!" 

I den uendelige række af promoer ligger der lige nu en skive fra dette band. Tør du satse penge på, at Devilution får dem anmeldt i denne omgang?

5. Goat (Sverige)

Vi havde en anmelder klar, da bandets album 'Commune' udkom, men han ville hellere rose den foregående skive, om hvilken han skrev: 

"På naturlig vis er den lyden af sen-60’er-psych blandet med et let og troværdig take på afrikansk, Fela Kuti-venlig voodoo-rytmik. Pladen er ganske fantastisk, ikke mindst på grund af dens flere forskellige mentaliteter: Den er såvel udadvendt og nærmest lyksaligt pulserende, som den er enigmatisk og underspillet dyster; såvel disco-lystig som fuzz-liderlig."

Og er der nogen bedre måde at slutte en topfjollet gede-artikel end med en liderlig ged?

Næh, men alligevel: hvem mangler vi, for at det rigtigt kan gå i ged? Kom med din brægen i kommentarfeltet.