Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'15: Hvide strømper og langt garn

Populær
Updated
AMF'15: Hvide strømper og langt garn
AMF'15: Hvide strømper og langt garn
AMF'15: Hvide strømper og langt garn
AMF'15: Hvide strømper og langt garn
AMF'15: Hvide strømper og langt garn
AMF'15: Hvide strømper og langt garn
AMF'15: Hvide strømper og langt garn
AMF'15: Hvide strømper og langt garn

Den stemme, der i dødsmetallen har den største genkendelighed, har aldrig før gæstet Aalborg, men i år kom Obituary endelig derop og gav en udmærket koncert.

Kunstner
Dato
07-11-2015
Trackliste
1. Redneck Stomp
2. Centuries of Lies
3. Visions in My Head
4. Intoxicated
5. Bloodsoaked
6. Dying
7. Find the Arise
8. Don't Care
9. Slowly We Rot
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Obituary er et af de bands, der har indprentet sig hos de fleste fans af heavy metal. Deres dødsmetal blev skabt i Tampa i Florida tilbage i slutningen af firserne, da området blev smeltedigel for hele genrens opblomstring. Efter at have udgivet 'Back From The Dead' i 1997 tog de en pause, men den varede kun til 2003, hvor de så småt tog fat igen, og i 2005 barslede de så med 'Frozen In Time', der netop ikke skulle vise sig at være en engangsforestilling, men indvarslingen af en ny tidsalder. For siden er det blevet til yderligere tre plader, hvor 'Inked In Blood' fra sidste år er den seneste.

Det betyder også, at Obituary har været forbi Danmark flere gange i deres comeback. I Amager Bio gav de koncert i 2008, mens de var forbi Aarhus til Royal Metal Fest i 2011, og senest gav de en omsust koncert på Copenhell i 2014. Nu var tiden så kommet til Aalborg Metal Festival 2015.

Der er reelt mange ting, der gør, at Obituary er helt deres egne. De har alle beholdt det lange garn. Logoet er nærmest blevet synonym med genren som helhed. Ikke mindst takket være brødrene Tardy. Donald sidder solidt bag gryderne og ligner noget, der er hevet ud af Floridas sumpe. Hvilket vel ikke er meget langt fra sandheden.

Og så er der John Tardy. Forsangeren. Den kæmpe manke. Den særegne vokal. De hvide tennisstrømper, der er hevet så langt op mod knæet som overhovedet muligt. Der er ingen, der kommer i nærheden af at ligne John Tardy. Heldigvis. For han skal have lov at forblive unik. Det kan man ikke helt sige, at koncerten i Aalborg var, for det var Obituary, som vi kender dem. Men det var første gang i Aalborg, og publikum var derfor spændt som en bue da bandet gik på scenen og startede med 'Redneck Stomp', der igen leder tankerne hen mod trommeslagerens ydre fremtoning.

Med sange som 'Intoxicated' fra den første plade samt 'Bloodsoaked' og 'Dying' er der rigeligt med guf til de fans, der har ventet længe på at høre de gamle klassikere. De lukker og slukker med 'Dont' Care' og 'Slowly We Rot', og så er gulvet på Studenterhuset igen efterladt gennemblødt af sved og fadøl. Der er kamp om plektrene fra bandet, men ellers kan publikum ellers få lov at genvinde pusten efter en time med et af de mest ikoniske navne i dødsmetal. 

Obituary gjorde ikke selv noget ud af, at deres mangeårige bassist Frank Watkins for nylig gik bort efter længere tids sygdom. I stedet gjorde hans afløser Terry Butler det godt, hvilket han har gjort siden skiftet i 2010. Og Trevor Peres var som vanlig garant for solid guitar, med et garn, der matcher forsangerens. Skulle man indkapsle dødsmetal som genre og få det mest fuldendte indtryk af det, så skulle man såmænd bare have været til stede og have oplevet koncerten lørdag aften på Aalborg Metal Festival 2015.