Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Godkendt benarbejde i Aalborg

Updated
Godkendt benarbejde i Aalborg
Godkendt benarbejde i Aalborg
Godkendt benarbejde i Aalborg
Godkendt benarbejde i Aalborg
Godkendt benarbejde i Aalborg
Godkendt benarbejde i Aalborg
Godkendt benarbejde i Aalborg
Godkendt benarbejde i Aalborg

Opvarmningen løb med det største publikum, mens Anubis Gate, foran dedikerede fans, fik banket rusten af sig som liveband og vist, at de stadig eksisterer.

Kunstner
Titel
+ E'nemia
Dato
13-04-2018
Trackliste
1. Psychotopia
2. The Combat
3. Golden Days
4. Purification
5. Endless Grief
6. Hear My Call
7. Destined to Remember
8. Never Like This
9. Black
10. Revolution Come Undone
11. Options - Going Nowhere
12. Snowbound

13. Future Without Past
14. Hold Back Tomorrow
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Anubis Gate har ikke givet koncert siden Viborg Metal Festival i 2015. Dengang var vi også tilstede og pausen er til at tage og føle på. Tre år. I mellemtiden har de udsendt pladen ’Covered in Black’, der udkom i september måned 2017. Først nu begynder de så at røre på sig som liveband, og de startede det hele i Aalborg, hvor de fredag d. 13. april 2018 gav deres første show i tre år.

Egentlig skulle de have været i USA til ProgPower, men blev forhindret. Nu forsøger de dog at indhente lidt af det forsømte, og det startede faktisk udmærket i Aalborg. Deres melodiske og progressive metal fungerer stadig ganske udmærket og slår en tone an hos det voksne og dedikerede publikum. Enkelte var rejst hele vejen fra Holland for at se Anubis Gate på scenen igen. Rygterne vil vide, at folkene fra ProgPower har tænkt sig at deltage i deres næste koncert i Odense, som finder sted lørdag d. 28. april på Musikhuset Posten. Så selvom der har været en pause, så er fanbasen stadig intakt.

Det er evnerne på instrumenterne også hos Anubis Gate. Det er erfarne og dygtige musikere, der fremfører musikken og især guitarsoli og trommespil bør her fremhæves. Trommeslager Morten Gade Sørensen er ferm med dobbeltpedalen og giver en god rytme til numrene og Kim Olesens guitarsoli er lige så følte, som de plejer at være. Her er der ikke megen rust at spore. Forsanger Henrik Fevres vokal er også stærk, men her kan man godt fornemme, at stemmebåndene lige skal have lov til at komme i form. Enkelte steder sad den ikke helt i skabet.

Generelt gav de dog en udmærket koncert, der lugter af mere. Om ikke andet så for at ryste de unge kræfter en smule i bukserne. For deres opvarmning denne aften var lokale E’nemia, og de havde faktisk flere publikummer. Ikke mindst takket være en del familiemedlemmer, der med masker af forsangeren stod og piskede en god stemning op. E’nemia får en fan til at synge for på sidste nummer, men også de har lidt udfordringer med vokalen. De har undervejs udmærket lyd, men vokalen drukner lidt i mixet i ny og næ og det er ærgerligt. Men ellers rigtig god energi fra opvarmningsbandet, der lige akkurat tjener deres formål til fulde. Varmer publikum op før hovednavnet. Blot en skam, at nogle af dem så ikke blev og hørte Anubis Gate.

Fremmødet var respektabelt, men led utvivlsomt under, at det netop er tre år siden, de sidst har givet koncert, samt at omtalen ikke har været overvældende forud for afviklingen. Note til bands derude. Sørg for at holde gryden i kog på hjemmeside, sociale medier m.v., hvis der går lidt langt mellem koncerter eller udgivelser. Det kunne ligne, at publikum anno 2018 er en flygtig størrelse, der ikke husker så langt tilbage, som man gjorde dengang ruder konge var knægt. For Anubis Gates vedkommende gælder det i hvert fald, at der skal arbejdes noget ind igen. Det startede de med på Studenterhuset og slap fra det med æren i behold. Spændende, hvordan det forløber videre i Odense og derefter.

Billede 1 - 7: Anubis Gate
Billede 8: E'nemia