Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Snaps og knas med teknikken

Updated
Artificial Brain1200_72A5022
Artificial Brain1200_72A5054
Artificial Brain1200_72A4898
Artificial Brain1200_72A4880
Devoid of Thought1200_72A4743
Devoid of Thought1200_72A4796
Devoid of Thought1200_72A4697
Devoid of Thought1200_72A4728

Italienske Devoid of Thought bøvlede lidt med teknikken, mens amerikanske Artificial Brain vandt Aalborgs hjerter med spilleglæde og lysten til snaps.

Titel
+ Devoid of Thought
Spillested
Dato
15-07-2022
Trackliste
1. Celestial Cyst
2. A Lofty Grave
3. Brain Transplant
4. Synthesized Instinct
5. Parasite Signal
6. Frozen Planets
7. Insects and Android Eyes
8. Hormone’s Echo
9. Estranged From Orbit
10. Absorbing Black Ignition

11. Static Shattering
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

På en sommeraften i Aalborg var der ikke mange til stede på 1000Fryd, men for dem, der rent faktisk var der, blev det en herlig aften med to internationale bands, der vil frem i verden inden for dødsmetal. 

Det startede med Devoid of Thought fra det nordlige italien, som spiller dødsmetal, der er både lidt doomet med afmægtige skrig og til tider samme rytmiske schwung som Morbid Angel. De kæmpede dog lidt med teknikken, hvilket irriterede forsangeren. Både trommer og vokal drillede, men da det spillede, så kunne man tydeligt høre alle instrumenter, og bas og guitar gik rent igennem. Til sidst i showet fik forsangeren drejet en masse på effektpedalerne, og så gik Devoid of Thought af scenen til en gang feedback, hvilket de faktisk også fik fra de fremmødte. Trods knas med lyden, så fik Aalborg en smagsprøve på et band, der sidste år udgav deres debutplade og som helt klart har intensitet og vilje. Det kunne både høres og mærkes.

Det kunne det også, da amerikanske Artificial Brain gik på scenen. Dødsmetal fra New York. Det har vi set og hørt før. Artificial Brain krydrede det så med en masse humor. Mens de gjorde instrumenterne klar, kunne man høre trommeslageren joke med, at de skulle have noget snaps, nu hvor de er i Aalborg. Det grinte de internt af, vendte sig om og så gik de ellers i gang med 'Celestial Cyst', der er fra deres tredje og seneste plade, der fik den mundrette titel 'Artificial Brain'. Den udkom 3. juni i år.

Den spillede de naturligvis en del sange fra. Der er både syv og otte strenge på guitarerne, fem på bassen, og alle, på nær trommeslageren, hjælper til på vokalen. Og mens musikken, som strengeoptællingen antyder, er teknisk dødsmetal, så er humoren ligeledes et gennemgående tema. Forsanger Mika Paparo, der kun har været i bandet i kort tid, annoncerede 'Frozen Planets' med en tør konstatering: "They're frozen..." og så kværnede de ellers videre.

Før de satte i med 'Hormone's Echo', fik vi også historien, om at deres instrumenter og trøjer har været på lidt af en rejse. Lufthansa er vist generelt ikke så populære hos de rejsende musikere på tværs af flere bands i disse dage. Artificial Brain fik dog gennemført koncerten, og publikum kvitterede med både moshpits og en hjælpende hånd, da et bækken var ved at gå løs. 

Da de var færdige, var publikum det ikke. Så der blev råbt på ekstranummer, og Artificial Brain stod lidt og kiggde på hinanden. Hvad gør man, når forsangeren ikke kan flere numre? Man improviserer og spiller 'Static Shattering' fra bandets anden plade, 'Infrared Horizon' fra 2017. Forsangeren mente dog, at der skulle fem snaps til for at få det til at fungere. Der blev growlet tilpas nok til, at ingen rigtig lagde mærke til, om teksterne sad lige i skabet.

Da sangen var færdig, kom lydmanden med fem snaps til bandet. Der blev skålet. Nu var de jo i Aalborg, som trommeslageren sagde, før de gik i gang. Og Artificial Brain fik vist publikum, at det her med dødsmetal, det kunne de godt spille. En vellykket aften.

Godt nok er der sommerferie lige nu, men det lod Denial of Thought og Artificial Brain sig ikke gå på af. De gav gode koncerter og herfra kan der kun lyde en opfordring til at give deres plader en chance.