Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Bruce og ministeren

Updated
Bruce Dickinson

Bruce Dickinson fremførte et stramt sæt foran dedikerede fans – og en kulturminister, der alle sang med fra start til slut.

Dato
19-06-2024
Koncertarrangør
Karakter
4

Bruce Dickinson leverede varen onsdag aften på Hades, hvor kulturministeren stod på scenen og skrålede med, sammen med en dedikeret skare af fans, der i den grad fik levet sig ind i de 60 minutter, der var allokeret til forsangeren fra Iron Maiden og hans soloprojekt.

For det var kun 60 minutter. Dickinson beklagede sig da også selv og sagde, at de havde skåret alle balladerne fra, så det bare blev fuld smadder fra start til slut. Tempo var der også på, og frontmanden levede sig mindst lige så meget ind i oplevelsen som publikum.

Der blev åbnet med klassikeren 'Accident at Birth' og direkte videre i 'Abducted', hvor nærmest samtlige fremmødte sang med. Det var fascinerende at stå oppe foran og opleve, hvordan alle brølede med på samtlige vers og omkvæd.

Sørme om ikke det fortsatte på de nye numre fra pladen 'The Mandrake Project' med sange som 'Afterglow of Ragnarock', 'Rain on the Graves' og særligt den legesyge 'Resurrection Men', hvor der blev leget med både 12-strenget guitar, bongotrommer og en tung bas.

Så blev de ballader skåret fra, som betød, at et hit som 'Tears of a Dragon' ikke blev spillet, men man fandt tid til en ligegyldig trommesolo. Det virkede som en spøjs prioritering. Men de afsluttende 'The Alchemists', 'Road to Hell' og 'Darkside of Aquarius' fungerede alle lige efter hensigten.

Dickinson havde selvfølgelig husket at brøle "Scream for me, Copenheeeell!"' og det virkede! Hans stemme virkde også bedre end, da han stod på samme festival for et par år tilbage. Oppe på scenen stod kulturministeren og skrålede med. Jakob Engel Schmidt er stor Iron Maiden fan, og da han alligevel var på Refshaleøen for at snakke placering af Copenhell på den lange bane, var det ikke overraskende, at han også fandt tid til at rocke med.

Han og resten af de fremmødte fik en god koncert, hvor musikerne, især guitaristerne, var gode, mens forsangeren og omdrejningspunktet var endnu bedre.
En af de bedre koncerter denne onsdag!