Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Grindskole > grundskole

Updated
escuela grind-700

Escuela Grind vækkede os kærligt og brutalt på Copenhell med veloplagt grindcore.

Dato
22-06-2024
Trackliste
Endowed with Windows
Vanilla Ice
My Heart My Hands
Strange Creature
All is Forgiven
Always with You
Concept of God
Turbulence
Punishment Ritual
Meat Magnet
Ball and Chain
Cliffhanger
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
3

Allerede fra første knugende og knusende riff i første nummer, ‘Endowed with Windows’, var der godt gang i Escuela Grind – hvilket var imponerende, det tidlige tidspunkt taget i betragtning, og efterhånden som New England-kvartetten med energibundtet Katerina Economou i front kom igennem koncerten, kom der også gang i publikum foran Pandæmonium.

Jeg var imponeret over Katerina Economous energiniveau og evner som frontperson, og jeg måtte også tage hatten af for guitaristen Krissy Morash, som gennemførte koncerten delvist siddende på en stol med en brækket fod. Set fra publikums perspektiv ude på pladsen virkede bandet harmonisk og i godt humør, og det gjorde det svært at forstå al den ballade, der har fulgt bandet. Ikke at det egentlig havde meget med koncerten denne dag at gøre, men beretningerne om endog meget problematisk adfærd i bandet – beretninger, som måske eller måske ikke er sande – lå i baghovedet på mig under første halvdel af koncerten, men bandets sjove, kantede groove og forbilledlige dedikation til den skoleopgave, de var blevet stillet, at få dagen i gang, fik efterhånden jaget tankerne bort.

God, gammeldags bankesmadder
‘Concept of God’ gav os en god, gammeldags omgang tæv ude i skolegården, mens ‘Turbulence’, en ny sang fra en kommende udgivelse, bød på ren sang fra Katerina Economou. Det var desværre dog primært rent i betydningen “ikke forvrænget” og ikke særlig meget i betydningen “med rene toner”, så det er måske et sted Katerina Economou bør læse lidt ekstra på lektien. Rytmegruppen var tight og effektiv og skabte en præcis bund i Escuela Grinds grindcore, som indrog elementer af hardcore og dødsmetal, men formåede at serverede den musikalske tricolore-is på ganske appetitlig vis. Der var simpelthen noget meget lettilgængeligt over dem. Fascinerende, genremikset taget i betragtning, men bestemt ikke uvelkomment som første lektion på denne dag på Copenhell.