Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gale lydniveauer

Populær
Updated
Gale lydniveauer
Gale lydniveauer
Gale lydniveauer
Gale lydniveauer
Gale lydniveauer

Soilwork er et glimrende liveband, der desværre havde lyden imod sig.

Kunstner
Dato
02-07-2011
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

Helsingborgske Soilwork er et band, der faktisk ligger meget lunt i svinget, selvom det ikke så så lyst ud, da Peter Wichers forlod det tilbage i 2005. Han vendte dog tilbage, og sidste år udgav bandet så en plade, 'The Panic Broadcast', som i hvert fald i denne anmelders ører var lidt af et comeback.

Et effent liveband


Orkesteret er også gået hen og blevet et ganske effent liveband - ikke mindst pga. forsanger Björn Strids scenetække, men i den grad også fordi han faktisk er blevet en bedre og bedre vokalist. Til denne roskildekoncert var han både den store showmand, samtidig med at han fik ramt de høje toner sikkert og overbevisende.

Gale lydniveauer


At der var skruet vel højt op for vokalen var derfor ikke et problem. Ikke så stort som det alt for høje niveau på stortrommen var, i hvert fald. Den bragede ud over det hele, og overdøvede meget andet af trommeslagningen. En stor skam, for Dirk Verbeuren spillede sgu ikke sin bedste koncert, for han virkede lidt uoplagt og sjusket.

Guitar og keyboard lå også alt for lavt i lydbilledet, hvilket skjulte mange af musikkens fine detaljer, og det var alt i alt med til at gøre det til en af de mere jævne Soilwork-oplevelser, hvilket var dobbelt surt, dels fordi bandet andre gange har leveret varen, men mindst ligeså meget fordi musikerne så ud til at have en fest på scenen - de må have kunnet høre noget, vi andre ikke kunne...

Koncertenellers bød på både gammelt og nyt, og især afslutteren 'Stabbing the Drama' fungerede på trods af de gale lydniveauer ok.

Se et klip fra koncerten med Soilwork herunder: