Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Intet nyt er ... !

Populær
Updated
Intet nyt er ... !

Demon Eye er blot et af mange bands, der i disse år har blikket solidt plantet i bakspejlet. Men Demon Eye er bestemt ikke at finde blandt de ringeste af slagsen.

Kunstner
Titel
Leave the Light
Dato
27-01-2014
Genre
Trackliste
1. Hecate 04:51
2. Shades of Black 03:39
3. Secret Sect 04:05
4. Adversary 04:13
5. Edge of a Knife 04:07
6. Witch’s Blood 02:46
7. Fires of Abalam 05:41
8. Devil Knows the Truth 04:24
9. The Banishing 04:33
10. From Beyond 03:29
11. Silent One 04:25
Karakter
4

’Leave the Light’ er første fuldlængdealbum fra amerikanske Demon Eye. Bandet har kun et par år på bagen men potentialet er tydeligt. Det er lidt svært at forstå, at Demon Eye ikke har eksisteret siden tidernes morgen. For bandets lyd er præcis, som om medlemmerne har været frosset ned i 1970 og er blevet langsomt tøet op sidste år uden adgang til moderne medier.

I Demon Eyes tilfælde er der tale om en blanding af traditionel heavy metal/rock og doom metal. Af klassiske sammenligninger springer Black Sabbath, Pentagram og Budgie frem i erindringen, og hvis man skal nævne lidt nyere navne, er der klart sammenligningsgrundlag med Trouble og Candlemass. Og hvis vi skal helt frem til nutiden, er lyden ikke langt fra den, som fremragende Kadavar fra Tyskland boltrer sig i, selv om Kadavar dog søger helt tilbage til tresserne, hvor Demon Eye i højere grad fastholder indtrykket fra de første par år af nittenhalvfjerdserne.

Præstesang

Demon Eyes' besætning er ret traditionel med bas, trommer og to guitarer. Leadvokalen varetages af rytmeguitarist Erik Sugg. En googlesøgning på Sugg giver overraskende oplysninger, da han udover tjansen i Demon Eye viser sig også at være storyteller, DJ og præst i den såkaldte Universal Life Church, hvor han forestår vielser.

Eriks vokal minder en del om Troubles originale sanger Eric Wagner, ligesom der også kan drages klare sammenligninger til Ozzy i starten af karrieren. Det sidste høres ikke mindst på en af albummets bedste sange ’Devil Knows the Truth’.

Klassiske inspirationer

Det er svært fremhæve enkelte sange frem for andre. Der er tale om en overbevisende samling af (u)tidstypiske kompositioner af klassisk tilsnit. Der er for eksempel Black Sabbath-riffs i ’Fires of Abalam’ og en lidt mere psykedelisk stil i ’The Banishing’, men også den Trouble-agtige ’Hectate’, som man kan se her:’Leave the Light’ er et fornemt debutalbum fra et ungt band, der godt nok har fødderne solidt plantet i fordums heavyrockende storhedstid, men som også har blikket rettet frem mod en lysende fremtid.