Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF 24: Kærlighedsdragens varme kram

Updated
Katla_Peter_Troest_TR5_3511
Katla_Peter_Troest_TR525375
Katla_Peter_Troest_TR525399
Katla_Peter_Troest_TR5_3598

Dragen Katlas ild var aldeles ufarlig.Til gengæld var den kærlig og orange som bare Satan.

Kunstner
Dato
01-07-2024
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest
Karakter
5

Den danske doom-trio Katla er efterhånden et household name i dansk metal, og derfor var det også absolut på sin plads, at de endelig skulle spille på landets største festival. Katla er efterhånden et navn af en sådan kaliber, at de sagtens kunne have spillet i hoveddagene – men eftersom mange danskere efterhånden har set bandet live før, var det fuldstændig på sin plads, at de fik lov til at være det metalliske, festlige trækplaster i opvarmningsdagene.

Og fest var lige præcis var Katla leverede. Store smil, festlige bemærkninger, øl og ren og skær tommelfinger op. Groovet hev samtlige fremmødtes hoveder med. Det svingede bare.

Til det melodiske mellemstykke i ’Black Echo’ blev disciplinen circlepitting fusioneret med hoppedans til melodiens nordiske tonesprog. Med stykkets stigende tempo endte det ud i det rene hedningedans.

Røgen hang tungt på scenen under Gaias teltdug, og ud fra tågerne trådte Ditte Krøyer fra Vulvatorious frem. Alene synet af hende igangsatte opdelingen til en wall of death, og da droppet landede sammen med Ditte Krøyers brøl i ’Satan’ svang hele Gaia med. Inden længe slog publikum også røven i Roskildes muld og begyndte at ro. Krøyers gæsteoptræden var velsagtens forventelig, eftersom Vulvatorious også spiller i år og efter Katla og Krøyers Band in Residence-koncert på A Colossal Weekend i år. Men spilleglæden mellem Krøyer og bandet var ikke til at tage fejl af, og fungerede derfor som en bestial håndsrækning for publikum til bare at vibe med.

Pits og roning er ikke noget, vi generelt forbinder med Katla og doom. Men det er bedøvende ligemeget. For det første, fordi Katla altid selv har formidlet en uprætentiøs bajerfest, hvor den gode stemning står i højsædet. For det andet, fordi det jo er Roskilde Festival … i opvarmningsdagene. Altså hvad kan man regne med?

Traditionen tro sluttede bandet af med 'Manslayer' og 'Dragonlord' med dertilhørende venskabelig og rå energi, der sammen med ildshowet omfavnede os, det ivrige og modtagelige publikum.

Katla genopfandt ikke sig selv i forbindelse med deres første optræden på Roskilde Festival. Det særlige opstod derimod i, at de med enorm spilleglæde leverede deres sædvanlige, hjertevarme og festlige opskrift, og skruede den op til 11.

Kærlighed og Satan er ikke bare noget, Katla siger.
Det er noget, Katla gør.