Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Obituary gode, Exodus bedre

Populær
Updated
Obituary gode, Exodus bedre

Det var en tung pakke, der ramte Aarhus en lørdag aften. Obituary var hovednavnet og de skuffede ikke, men Exodus med Steve Souza i front var bare bedst.

Kunstner
Titel
+ Exodus + Prong
Spillested
Dato
05-11-2016
Trackliste
Prong sætliste:

1. Eternal Heat
2. Lost & Found
3. Unconditional
4. Ultimate Authority
5. Turnover
6. Cut and Dry
7. Another Worldly Device
8. Who's Fist is This Anyway
9. Snap Your Fingers, Snap Your Neck
10. Sense Of Ease

Exodus sætliste:

1. The Ballad of Leonard and Charles
2. Blood in, Blood Out
3. And Then There Were None
4. Deranged
5. Body Harvest
6. Piranha
7. Blacklist
8. War is my Shepherd
9. Bonded By Blood
10. The Toxic Waltz
11. Strike of the Beast

Obituary sætliste:

1. Internal Bleeding
2. Words of Evil
3. Chopped in Half/Turned Inside Out
4. Intoxicated
5. Visions in my Head
6. Deadly Intentions
7. Bloodsoaked
8. Ten Thousand Ways to Die
9. Dying
10. Find The Arise
11. 'Til Death
12. Don't Care
13. Dethroned Emperor
14. Circle of the Tyrants
15. Slowly we Rot
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

Voxhall lørdag aften dannede rammen om noget af en pakke fra USA. Først Prong, der var ret populære i starten af halvfemserne, men som med så mange andre bands gik de kolde, da grungen tog over. De blev gendannet i begyndelsen af det nye årtusinde og har siden fået momentum nok, til at de nu er på tour med tunge navne som Exodus og Obituary. Prong spiller deres metal med sikker hånd, og der er en fed stemning allerede tidligt på aftenen. Deres store hit 'Snap Your Fingers, Snap Your Neck' var faktisk lidt af et antiklimaks. Denne anmelder havde forventet en større respons fra publikum. Det kom ikke, og så var der bare ikke skruet nok op for guitar og vokal, hvilket gjorde, at det fængende i sangen ikke bredte sig nok i den fyldte sal.

Så gik det heldigvis meget bedre med Exodus, der igen har Steve 'Zetro' Souza med på vokal. De forrige gange, hvor Exodus har givet koncert på Voxhall i 2010 og 2011, var det med Rob Dukes, der i 2010 slog en proper næve på en lidt for nærgående publikummer. Sådan gik det ikke her i november måned 2016. Souza forlangte "good friendly, violent fun", hvor man gav den hele armen og samtidig passede på hinanden. Sådan blev det.

Der var fokus på musikken, og Exodus spillede bagdelen ud af bukserne. Selvom der ikke var nogen Gary Holt at spore, så gjorde Exodus det godt. Lyden var god, og salen var fyldt. Mere end 500 havde fundet vej til Voxhall denne lørdag aften, Souza var klar i mælet om at holde det 'old school evil', og det fungerer.

Det gør det også, når man dedikerer 'War Is My Shepherd' til Lemmy. Det er lidt de billige tricks, men her til aften kunne man ligesom tilgive dem det. Der var også en regulær wall of death til den afsluttende 'Toxic Waltz' og sveden haglede af såvel band som publikum. Det var nærmest helt elektrisk, og med Souza i forgrunden er der bare en anden energi end med Rob Dukes. Det er mange år siden, jeg har set Exodus så gode.

Helt samme positive overraskelse indfandt sig ikke med Obituary. For Obituary var, som Obituary altid er. Tung, tilbagelænet dødsmetal leveret uden dikkedarer. Der skulle da også gå hele 20 minutter, før forsanger John Tardy brølede 'Denmark, how are you doing out there?'. De kom bare ikke nær så meget ud over scenekanten som thrash-bandet før dem, hvilket betød, at trods en noget nær ufejlbarlig sætliste, så blev de ikke hovednavnet denne aften.

Obituary behøver dog ikke gå duknakkede fra Aarhus. Salen var lige så fyldt som til Exodus, og publikum labbede alle de gamle klassikere i sig og var lige så energiske, når de serverede den nye 'Ten Thousand Ways To Die', der blev spillet lige før 'Dying' og 'Find the Arise' fra deres populære plade 'Cause of Death'. Når man så også kan lukke af med et par Celtic Frost-covernumre, der naturligvis inkluderer 'Circle of the Tyrants' og deres egen klassiker 'Slowly We Rot', så er det svært at sætte en finger på noget som helst. Udover naturligvis at Obituary fremstår relativt introverte i forhold til de udadvendte og veloplagte Exodus, der løb med sejren denne aften.

Så man Obituary på Aalborg Metal Festival i 2015, var denne koncert bare ikke meget anderledes.