Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '13: Finsk morgengymnastik

Populær
Updated
RF '13: Finsk morgengymnastik
RF '13: Finsk morgengymnastik
RF '13: Finsk morgengymnastik
RF '13: Finsk morgengymnastik
RF '13: Finsk morgengymnastik
RF '13: Finsk morgengymnastik
RF '13: Finsk morgengymnastik
RF '13: Finsk morgengymnastik

Ensiferum fik rusket godt op i de fremmødte på Odeon, hvor tømmermænd og træthed blev danset væk via tonerne fra det feststemte folk metal-band.

Kunstner
Dato
07-07-2013
Koncertarrangør
Fotograf
C.V
Karakter
4

Det kan være, at der var nogen, der havde så onde tømmermænd, at Ensiferums festlige folkemusik-inspirerede vikingemetal prellede af på og blot gjorde ondt værre med finnernes taktfaste ”Hey! Hey! Hey!”. Men ville man festen, så leverede de fem finner det, og så stod gårsdagens strabadser pludselig langt væk i hukommelsen og man fandt sig selv nærmest arm i arm med sidemand i en slags improviseret græsk zorba-dans.

På scenen stod forrest tre herrer iført bar (og faretruende hvid) mave, lidt krigsmaling (simple sorte streger) og strengeinstrumenter. Af dem var især bassisten meget med på, at der skulle festes og det på enormt medrivende manér. Hver især spillede de godt, men specielt førnævnte bassist havde tricks i ærmet omfattende alt fra polkarytmer til slap-bas og tapping side om side med en af guitaristerne. Bag de tre herrer sad trommeslageren, mens bandets ene kvindelige islæt havde taget plads ved keyboardet.

Når Ensiferum var hårdest, mindede de om et mix mellem Amon Amarth og desværre hedengangne Mithotyn, mens sangene efter princippet ”syng-med-alle-sammen!” og ølkor lød som noget, vores hjemlige Vanir har lyttet lidt til.

Melodien gik forrest

Det melodiske element var i front – ofte en enkel, fængende melodi, som det kendes fra folkemusikken. Eller fra andre steder … I hvert fald lød introen til det nyere nummer ’Burning Leaves’ som vokalmelodien, som vi kender den fra Bamse og ’På en bænk i Kongens Have’.

Fremmødet på Odeon var overraskende pænt, det tidlige tidspunkt taget i betragtning, og måske til lige at minde folk om, hvorfor de måske var lidt trætte fra dagen før, så spillede bandet også lige et kort stykke af ’For Whom the Bell Tolls’ midt i et af bandets egne numre. Et indslag, som blot understregede den fest, der var i gang, og fik endnu flere knyttede næver i vejret. Ensiferum kæmpede som de krigere, de havde klædt sig ud som, og overvandt hurtigt publikum, der var tog del i festen nærmest fra start og til showet sluttelig efter mere end en time ebbede ud til tonerne fra 'Star Wars'-temaet flettet ind i sidste nummer.