Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde '18: Velspillende canadiere druknede i egen anonymitet

Populær
Updated
Roskilde '18: Velspillende canadiere druknede i egen anonymitet

Der har været masser af både god og dårlig omtale af de canadiske post-punkere Preoccupations– tidligere kendt som Viet Cong. På Pavilion fandt de ikke deres egen personlighed, selvom leveringen var skarp.

Dato
05-07-2018
Genre
Koncertarrangør
Karakter
3

Der er den åbenlyst interessante ting ved Preoccupations, at de trods kun tre album på bagen – det seneste 'New Material' fra tidligere i år – har udgivet to selvtitulerede album. Under to forskellige bandnavne. Den første plade fra 2015 hed 'Viet Cong' ligesom bandet på daværende tidspunkt, men der gik ikke længe, før de – trods stor ros for deres debut – væltede ind i en kæmpe shitstorm. Viet Cong var også navnet på en vietnamisisk partisanhær, som bekæmpede amerikanske og sydvietnamisiske styrker under Vietnamkrigen.

Et betændt emne, som tilsyneladende kom bag på gruppen fra Calgary. Og efter noget tid besluttede de at ændre navnet til Preoccupations. Det også var titlen på deres andet album, hvorfra førstesinglen meget passende hed 'Anxiety'. Det var i hvert fald noget af en forskrækkelse, som bandet måtte igennem.

Og uanset om de i virkeligheden ikke godt vidste, hvad de havde gang i, men måske alligevel lod sig overrumple af al den negative opmærksomhed, så er Preoccupations på en eller anden måde mere sigende for bandets mørke post-punk, der kun momentvis skiller sig fra mængden ved at benytte sig af enkelte elektroniske virkemidler.

Et på alle måder vellydende og velspillende band, der alt for sjældent viger fra genrens normer. Det startede også lovende og energisk på Pavillion, hvor især den ene guitarist virkede tændt med flere moves, mens musikken lød faretruende med tunge trommer og et industrielt lydlandskab. Desvære gled de allerede i andet nummer over i traditionelle toner med en dyb vokalføring og stramme trommer, mens medlemmerne pludselig droppede al overflødig ageren og stod som stenstøtter i deres eget anonyme univers.

Med sangtitler som førnævnte 'Anxiety', 'Degraded', 'Disarray', 'Doubt' og 'Pointless Experience' hersker der ingen tvivl om, hvorvidt bandet føler for at formidle tilværelses sorte huller uden omsvøb. Dog kunne musikken sagtens bruge at blive svøbt ind i noget, der ville løfte Preoccupations op over de velkendte inspirationer. Selvom de spillede et solidt eksekveret show, var det svært for alvor at lade sig fortabe i deres dystre og alt for genkendelige genretroper.