Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Taget lettede i Vega

Populær
Updated
Taget lettede i Vega
Taget lettede i Vega
Taget lettede i Vega
Taget lettede i Vega
Taget lettede i Vega

Imens halvdelen af landet sad hjemme og så ligegyldigt tv-drama på DR, havde 500 entusiastiske rockfans fundet vej til Airbourne i et tætpakket og udsolgt Lille Vega.

Kunstner
Spillested
Dato
07-11-2010
Distributør
Trackliste
1. Raise The Flag
2. Hellfire
3. Chewin' The Fat
4. Diamond In The Rough
5. Blonde, Bad And Beautiful
6. Girls In Black
7. Bottom of the Well
8. Cheap Wine & Cheaper Women
9. Born To Kill
10. No Way But The Hard Way
11. Too Much, Too Young, Too Fast
---
12. Runnin' Wild
Koncertarrangør
Fotograf
Henrik Mauser Reerslev
Karakter
4

Og hvorfor egentlig ikke bruge sin søndag aften på noget så fornuftigt som bajer og rockkoncert? Specielt når musikken bliver leveret af et veloplagt og energisk band som Airbourne. Til trods for at bandet snart har givet hundrede koncerter alene i år var der ingen træthed at spore denne søndag aften. Tværtimod. De sympatiske aussier spillede røven ud af bukserne med et lydniveau der var alt andet end sundt for hørelsen i de samtlige 90 minutter koncerten varede.

Frontmand Joel O'Keeffe leverede de sædvanlige gimmicks i form af en tur rundt i den kogende sal og den yderste alternative måde at åbne en dåsebajer på med hovedet i ekstranummeret 'Runnin' Wild'. Folk der så Airbourne i Pumpehuset for små otte måneder siden fik muligvis fornemmelsen af deja vu, for der var praktisk talt ikke sket en skid i forhold til sætlisten og showet. Et par sange færre var den eneste ændring og der var det så ærlig talt noget tarveligt de ikke leverede et forrygende nummer som 'Blackjack'.

Nogle kritikere råber sikkert på fornyelse i stedet for gentagelse, men hva' faen? Idolerne fra AC/DC har efterhånden også spillet den samme koncert i tyve år nu. Gentagelse eller ej, så leverer Airbourne en rockkoncert af dimensioner. Og man skal sgu være en ualmindelig tør stodder for ikke at lade sig rive med af sange som 'Born to Kill' og 'Too much, Too Young, Too Fast'. Om Airbourne spiller foran 50.000 mennesker på Wacken eller foran 500 i Vega fornemmer man stadig en oprigtig glæde fra bandets side. En glæde over at spille foran et tændt publikum i en lille sal der til sidst var smurt ind i bajere og sved. Airbourne løfter flaget for Rock 'n' Roll og de gør det med god stil. Forhåbentlig lægger de vejen forbi DK til sommerens festivaler. I så fald er dømt rockfest til Roskilde!

Før koncerten mødte undertegnede Joel til en lille snak. Han var pænt smadret efter tourens første koncert i Tyskland dagen inden, så hvordan den livløse mand få timer senere kunne flyve rundt på scenen som en sindssyg viser hvor meget rock 'n' roll der er i blodet på australierne! Sådan! There Ain't No Way, But the Hard Way!

Resultatet af dette interview kan du læse i næste uges nummer af Devilution!

Se desuden Runnin' Wild fra Vega her: