Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Lunaris - ”Cyclic”

Populær
Updated
Norske Lunaris leverer en solide metal skive, i hvert fald til Ulrich Wolfs krævende par øren. Norske Lunaris befinder sig i den nye genre af såkaldt intellektuel black metal, á la bands som Zyklon, Arcturus og Borknagar. Her kommer de helt store eksistentielle spørgsmål om teologi, astronomi, videnskab og menneskets adfærdsmønstre, op at vende. De har andet end vold og Satan på programmet.
Musikken er rendyrket ultrahurtig black metal, i den kendte Zyklon og Gehenna-stil.

Men de har inkorporeret et udpræget progressivt element, der giver en helt ny indgang til den hurtige black/death-genre. Her bliver den ekstreme og dybe dødsvokal momentvis skiftet ud med en stadig hurtig, men meget mere melodisk vokal. Det har Lunaris så en ekstra sanger til at tage sig af. De fem nordmænd viser, at deres inspiration kommer mange steder fra i metallens univers, og en skæring som titelnummeret "Cyclic" er en ret interessant tur gennem både den velkendte black/death-stil, progressiv metal og sågar doom metal. Og musikerne leverer den tekniske vare, de kan deres kram. Bandet kalder sig selv innovative, og det synes jeg faktisk de er.

Der kan godt gå lidt mudder i mine ører, når bandet giver den gas i black metal, men der er næsten hele tiden en rød tråd og melodi i "Cyclic". Deres eksperimenter bliver aldrig malplacerede eller påklistrede, der er logisk sammenhæng mellem genreskiftene, og er der det, bliver musikken spændende.
Tag ikke fejl, pladen kan karakteriseres som black metal, men der er også noget at komme efter, for tilhængere af andre metalliske og måske mere melodiske afarter. Det er faktisk forfriskende og ganske godt gjort.

Kunstner
Titel
Cyclic
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
3