Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tysk powermetal

Updated
Kent tjekker en skummel genre ud Tyske Black Abyss er på gaden med deres andet studiealbum "Angels Wear Black"; et album med power - i bogstaveligste forstand. Black Abyss er power metal, der rent vokalmæssigt minder om både Bruce Dickinson fra Iron Maiden, - ja, faktisk så minder hele bandet om Iron Maiden i deres måde at skrive sange på! Tysklands svar på Iron Maiden? Njarh… nu skal vi ikke lade os blive grebet af stemningen! Det minder da ret meget om det stilmæssigt, men når ikke helt samme højder rent kvalitetsmæssigt, og så er Black Abyss også en del mørkere i deres lydbillede.

"Angels…" er nemlig ikke nogen entydig god skive. Men det er faktisk ganske god power metal. Der er de melodiske omkvæd hvor guitaren og trommerne pumper derudaf i det velkendte power metal tempo. De akustiske introer, fulgt op af et sæt trommer der tordner resten af bandet i gang og så kommer vokalen lidt senere. Vi kender opskriften, det er gjort før og hørt før. Både bedre, men også dårligere!

Men tyskerne er nogle værre tøser når det gælder power metal. De labber det i sig som en lækkersulten kat gør det med fløde - og som jeg gør det med black metal fra Dani Filth og co. i disse dage. For jeg kan sagtens forestille mig denne skive vinde publikum i hjemlandet Tyskland, så når de turnerer med Exciter i næste måned, skal de nok få god respons. For skiven er nemlig ikke dårlig. Deres riffs er fine at rocke med på, men når jeg hører den får jeg lyst til bagefter, i et drabeligt tempo, at kaste mig over min Iron Maiden samling og få smidt "Seventh So Of A Seventh Son" på anlægget!

Det skal dog ikke frarøve Black Abyss den ros, de skal have. Pladen er power-metal anno 2004 fra Tyskland. Ikke verdens bedste, ej heller den værste skive udsendt på cd.

Kunstner
Titel
"Angels wear Black"
Distributør
Karakter
2