Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monster Drøn

Updated
Ugens Monster Drøn
Kong Kent knalder ud over de tyske melodiske black metallerz, Graveworms nye cd, "Engraved In Black". Graveworm gør med ”Engraved In Black” hvad andre black metal bands forud for dem har gjort. De laver produktionen kæmpestor, lyden nærmest kirkeagtig, og man kommer unægtelig til at tænke på Dimmu Borgirs ”Enthrone Darkness Triumphant” eller én af Cradle Of Filths pompøse udslip. Der er kælet for orglerne, de symfoniske passager, og en til tider skinger vokal, der minder mistænkelig meget om Dani Filths. Graveworm læner sig faktisk tæt op af, at kunne blive omdøbt til Tysklands svar på Cradle Of Filth, og det gør bestemt ingenting. For de er ikke direkte plagiater. De spiller bare i samme stil, dog kan forsanger Stefan Fiori gå ned i det dybe, growlende område, og det er et plus, når nu originaliteten måske halter lidt.

Selv kalder de deres musik for "melodisk black metal", og det kan vel ikke siges meget bedre. Det er melodisk og det er tonstung black metal. Nok det bedste black metal, jeg har hørt i år! Kan kun på det varmeste anbefales herfra, og er du til Dimmu Borgir og Cradle Of Filth, så er Graveworms ”Engraved In Black” et sikkert køb.

PS: Der er et cover af R.E.M.s ”Losing My Religion”, og hvis ikke det var for introen, er det faktisk svært at høre. Totalgriner, at et seriøst black metal band tager sig tid til, at tage lidt gas på sig selv og andre store kunstnere!

Kunstner
Titel
"Engraved In Black"
Distributør
Karakter
4