Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Populær
Updated
Ugens Monsterdrøn
Uforbeholden skamros til Dark Tranquilitys nye monsterværk "Character" fra en euforisk lyttende og skrivende Ulrich Wolf. To års venten er forbi. Dark Tranquillity er tilbage med deres nyeste udspil ”Character”, der skal løfte arven efter den glimrende "Damage Done" fra 2002.

Og for fem forbandede flodheste, hvor de løfter arv! Væk er de elektroniske elementer, Dark Tranquility har leget med tidligere. Bandet er vendt tilbage til death/thrash-rødderne, tilsat den unikke melodilinie og det særpræg, som de svenske melodeathere har. Sanger Mikael Stanne har igen taget de brutale briller på, og resten af bandet følger med. Nu gider de ikke høre mere pis!!

Der er fuld skrue fremad her. Brutalt, hurtigt og voldsomt. Gennemført til det perfektionistiske, men stadig med progressive breaks, pludselige temposkift og så de dér tonstunge catchy riffs, som giver lytteren fornemmelsen af, at man aldrig ved, hvad der nu sker. Som sagt er det elektroniske trådt lidt i baggrunden, uden at være helt væk, og frem på scenen er trådt det beskidte og velspillede tonsermetal med aggressioner og nerve i kilometervis. Hele tiden med den ildevarslende og dystre stemning lurende i baggrunden, som en nådesløs og uafrystelig gyserfilm.

For halvtreds harniskklædte helvedeshunde, hvor det svinger, det her! Det er en lydmur lige i ansigtet, men det er en mur med tusind forskellige facetter, og jeg bliver ved med at finde nye lag i ”Character”. Numre som ”Through Smugded Lenses” og ”The Endless Feed” leverer alle de mange forskellige elementer, som Dark Tranquillity står for i deres musik. Det findes ikke bedre!!
Jeg har svært ved at finde nogen svage punkter ved ”Character”. Nuvel, det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er en stor fan af de seks Gøteborg-gutter, men dette er måske den bedste cd, bandet nogensinde har lavet, i skarp konkurrence med 1999 mesterværket ”Projector”.

”Character” er både til analyserende aflytning i hovedtelefoner, til at gå amok til i hovedbankning, mens naboen flygter skyndsomst ned under dynen i håb om, at det snart går over eller som lydspor til et cruise ned ad hovedgaden med armen ud af den åbne bilrude. Sådan skal moderne dødsmetal med et melodisk touch lyde – hverken mere eller mindre.

”Character” må blive en klassiker, ellers er der ingen retfærdighed til. Pladen har 11 numre og varer 48 minutter, men der er kun én ting at sige, når man har lyttet den igennem: MERE!!!

Titel
Character
Distributør
Forfatter
Karakter
5