Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Heavyhoveder

Populær
Updated
mh ashes

Vi anmelder det nye udspil fra Machine Head

Kunstner
Titel
Through The Ashes Of Empires
Dato
31-10-2003
Distributør
Genre
Trackliste
1. Imperium
2. Bite the Bullet
3. Left Unfinished
4. Elegy
5. In the Presence of My Enemies
6. Days Turn Blue to Gray
7. Vim
8. Seasons Wither
9. All Falls Down
10. Wipe the Tears
11. Descend the Shades of Night
Karakter
2

For undertegnede kommer de mest interessante udspil fra Machine Head hver anden gang - og i ulige numre: det dynamiske debutalbum "Burn My Eyes", det tredje album alias min store favorit "The Burning Red" og så det i alt femte Machine Head album, live bomben "Hellalive".

Og med album nr. 5, "Through The Ashes Of Empires" fortsætter denne trend - i hvert fald for undertegnede. Umiddelbart starter albummet sådan lidt tilbage-til-rødderne agtigt, hvor der lægges vægt på den groovethrashede tyngde, men henadvejen tillempet den lidt mere emo-rockede stil fra "Supercharger".

Produktionen er rimelig perfekt og albummet vidner noget ved flere gennemlytninger, men sangskrivningsmæssigt virker Machine Head ikke helt på toppen, og jeg har desuden lidt svært ved at kapere Robb Flynns vokal, der indimellem virker ret anstrengt, growlet og snøvlet. Machine Head spiller dog fremdeles med en meget offensiv og massiv metallisk kraft, hvilket skaber udmærkede numre som den godt tunge "In The Prescence Of My Enemies" og pænt intense "All Falls Down", der begge balancerer pænt mellem heavyness og passion.

Men "Through The Ashes Of Empires" er medstendels også et meget buldrende album, hvor idé-maskineriet er gået lidt i tomgang. Indimellem ekkoer dette album af for meget gennemtærskning af egne gamle ideer, og det er ikke overbevisende nok for et band på dette her niveau. Slet ikke.