Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Aphyxion udfordrer de store

Populær
Updated
Aphyxion udfordrer de store

Med 'Aftermath' tager Aphyxion skridtet fra juniorer til de voksnes rækker, hvor de beviser deres værd som sangskrivere inden for den melodiske dødsmetal.

Kunstner
Titel
Aftermath
Dato
02-12-2016
Trackliste
1. Dark Stains On Ivory
2. Consumer Consumed
3. A Part of the Solution
4. Can't be Beat
5. Prisoners of War
6. The Nature of Mankind
7. Same Kind of Different
8. Born To Stand Strong
9. As We Blacken the Sky
10. Destined to Fail
11. When the Light Begins to Fade
Karakter
4

Aphyxion har længe været kaldt drengerøve i dansk metal. Det er nok, fordi de sprang ud som teenagere, da de endnu ikke var myndige, og fordi de for alvor gjorde væsen af sig under Wacken Metal Battle i 2010, hvor de allerede havde et par ep'er bag sig, deriblandt 'Obliteration of the Weak'. Året efter vandt de konkurrencen i Danmark og spillede på Wacken Open Air. I 2014 albumdebuterede de så med 'Earth Entangled', der fik positive anmeldelser fra både ind- og udland. Nu er de klar med 'Aftermath', der er deres kun anden studieplade.

Pladens forløber, 'Destined to Fail', blev akkompagneret af en musikvideo, der også viser, at Aphyxion vil drive det til mere end bare en lyrikvideo, at det kunstneriske tages seriøst. Også på den visuelle side. Nummeret i sig selv er også et af de stærkere på pladen. Det kan ses og høres her:For Aphyxion kunne godt finde ud af det med at spille melodisk dødsmetal. Allerede i 2010 skrev vi "Der skal bare knokles videre, og så kommer ørehængerne til at sprøjte ud af ærmet på disse knægte," da vi oplevede dem på scenekanten første gang i Aalborg.

Seks år senere er det en realitet. De har taget livtag med genren melodisk dødsmetal i et årti og er nu ved at mestre disciplinen. Med navne som Illdisposed i den danske andedam er det store fodspor, der skal udfyldes, hvis man vil være arvtager, og Aphyxion viser på 'Aftermath', at de ikke er bange for at prøve.

Sangskrivningen er mere kompleks end på forgængeren, og kompositionerne er større, produktionen fyldig, og brugen af orkestre bidrager kun til det til tider pompøse lydbillede, der ofte er kendetegnende for melodisk dødsmetal. Ikke mindst på 'A Part of the Solution', men også den elektroniske intro på 'Can't Be Beat' samt sangen 'As We Blacken the Sky', hvor Aphyxion ikke er bange for at vise, hvor de har deres inspiration fra. Man kan godt fornemme lidt svensk fra eksempelvis Hypocrisy og In Flames. 'A Part of the Solution' kan høres her:Og sørme om ikke også de lavede en musikvideo til nummeret 'Same Kind of Different', der lyrisk og visuelt tager nogle emner op, der er modige for et band i metalbranchen, der kan og vil skrive og synge om andet end død, atomkrig, international storpolitik og religion.På mange måder er Aphyxion modnet med 'Aftermath'. Både som sangskrivere og band og som kunstnere generelt. De har løftet sig op på et højere niveau over hele linjen. Produktionen er fuldt professionel, og Aphyxion kan spille på deres instrumenter, samtidig med at de kan skrive og sammensætte sange. Det er en stærk plade, der ikke lader forløberen noget tilbage at ønske.

Nu gælder det bare om at få sparket døren ind til de store scener. Ambitionsniveauet er højt på 'Aftermath', og det bliver spændende at se, hvor langt det rækker.