Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det var i 865 eller cirka deromkring

Populær
Updated
Amon-Amarth_The-Great-Heathen-Army-01

Hæren var stor og hedensk, og den kom vidt omkring

Kunstner
Titel
The Great Heathen Army
Dato
05-08-2022
Trackliste
1. Get in the Ring
2. The Great Heathen Army
3. Heidrun
4. Oden Owns You All
5. Find a Way or Make One
6. Dawn of Norsemen
7. Saxons and Vikings
8. Skagul Rides with Me
9. The Serpent's Trail
Karakter
2

Det er vel nok den største ændring Amon Amarth er gennemgået siden sidst. Eddaen er blevet skiftet ud med sæson 4 og 5 af TV-serien Vikings. Lige med undtagelse af Sangen ’Heidrun’ som handler om den mytologiske ged, der forsyner de tørstige krigere i Valhalla med mjød. Med andre ord, svenskerne har udtømt eddaen for inspiration. 

Værd at fremhæve, er den skamløst galoperende og storladne ’Saxons and Vikings’. Her har de fortsat samarbejdet med NWOBHM-veteranerne, Saxon, hvortil Biff Buford som selvfølgelighed synger som sakser i duet med vikingen Johan Hegg. Ved første indskydelse lød det som en plat omgang youtube-lol à la Epic Rap Battles of History. Men skamløsheden gør den faktisk medrivende. 

Og det er vel så det der er sket siden Berserker, så dertilhørende anmeldelse kan du passende læse igen. 

Så der er kun at sige, at vikinger stadig er hot i popkulturen, og så længe det er tilfældet kommer Amon Amarth til at leve højt på det. Fra et levebrøds- og markedsføringsperspektiv, kan man kun unde dem det. Alligevel kan de næste gang passende tage kristningen af Skandinavien op, som den ultimative prøve af, om de vil fortsætte i samme spor, eller byde noget udvikling velkommen.  

 

Menu