Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dynamisk duo-debut

Populær
Updated
002060

Veteran inden for melodisk hard rock har søsat endnu et bæredygtigt projekt.

Titel
Devil’s Hand (feat. Mike Slamer & Andrew Freeman)
Dato
07-12-2018
Trackliste
1. We Come Alive
2. Falling In
3. One More Time
4. Another Way To Fly
5. Drive Away
6. Justified
7. Rise Above It All
8. Devils Hand
9. Unified
10. Heartbeat Away
11. Push Comes To Shove


Karakter
4

Mike Slamer er en veteran inden for amerikansk melodisk hard rock. Britis fødte Slamer begyndte godt nok sin karriere i det engelske prog rock-band City Boy helt tilbage i midten af halvfjerdserne. Men efter sin flytning til USA har han deltaget som producer, komponist og musiker i en række halvhårde bands som bl.a. Streets, Steelhouse Lane og Seventh Key.

Nu har Slamer så kastet sig over et duoprojekt sammen med sangeren Andrew Freeman fra bandet Last in Line. Det er der kommet endnu et potent melodisk hard rock-udspil ud af, hvor fokus som altid er rettet mod de store melodier og det kompetente musikalske håndværk.

Slamer spiller selv både guitar, bas og keyboards på albummet, som det tidligere Seventh Key-medlem Chet Wynd har lagt trommer på. Andrew Freeman, som også er medlem af Last in Line sammen med bl.a. Vinnie Appice og Vivian Campbell, viser på albummet, at han bestemt kan andet end at lyde som Ronnie James Dio. Han yder på Devil’s Hand en varieret vokal, der skifter mellem den mere følte og lettere poppede stil og det mere metalliske og rå udtryk. Til tider, når Freeman virkelig skruer op for volumen, minder han faktisk en smule om Pretty Maids’ Ronnie Atkins. Det viser sig eksempelvis i de hårdt pumpende ’Drive Away’ og i titelsangen.

Stilen på Devils’ Hand er den klassiske amerikanske melodiske hard rock som tager udgangspunkt i en lidt hårdere udgave af bands som Journey og Night Ranger. Der er variation i stilen. Det sker selv i de enkelte sange som eksempelvis i ’Rise Above It All’, der starter nærmest som en ballade, men udvikler sig over i et gedigent hard rock-nummer med små progressive elementer og med fine musikalske input fra Slamer på guitar og bas.

Første videoudspil fra Devil’s Hand er ’Falling In’, som viser bandet fra den mere traditionelle amerikanske melodiske hard rock-side med en sang, der drives frem af keyboard og guitar. Det er en godkendt sang, men er ikke helt repræsentativ for albummet generelt lidt hårdere stil.

">

Albummet lukkes og slukkes på effektiv vis med den hurtige rocker ’Push Come To Shove’. På den måde rundes et veloplagt hard rock-album af i fin stil.