Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Flødeheavy med høj fedtprocent

Populær
Updated
Flødeheavy med høj fedtprocent

Hardline bringer med albummet ’Human Nature’ minder frem om tiden, lige før grungen overtog rockmarkedet.

Kunstner
Titel
Humn Nature
Dato
14-10-2016
Trackliste
01. Where Will We Go From Here
02. Nobody's Fool
03. Human Nature
04. Trapped In Muddy Waters
05. Running On Empty
06. The World Is Falling Down
70. Take You Home
08. Where The North Wind Blows
09. In The Dead Of The Night
10. United We Stand
11. Fighting The Battle
Karakter
3

Vi er på Devilution nok ikke særligt opmærksomme på at dække de mere melodiske og poppede afarter af den hårde rock. Men vi opruster! I sidste udgave gav vi anmeldelse af amerikanske Tyketto, og denne gang kaster vi os over endnu et væsentligt amerikansk band inden for den supermelodiske hard rock.

Hardline blev stiftet omkring 1990 af de to brødre Johnny Gioeli (vokal) og Joey Gioeli (guitar). I forbindelse med indspilningen af bandets første album ’Eclipse’, blev bandet mere eller mindre udsat for en fusion, idet produceren Neil Schon (Journey) sprang ind i bandet som leadguitarist og medtog trommeslageren Dean Castronovo fra sit nyligt opløste band Bad English.

’Eclipse’ blev udgivet i 1992 og blev en ganske fin succes som Hardlines debutalbum. Hvis man ønsker forklaring på succesen, kan det altid anbefales at tjekke sangen 'Takin' Me Down' ud.Men så skiftede markedet fuldstændig karakter med tilkomsten af grungerocken. Schon og Castronovo var snart over alle bjerge. Schon er nu i det gendannede Journey, hvor Castronovo også har været i en årrække, inden han blev smidt ud på grund af voldelige overgreb.

De to Gioeli-brødre i Hardline kæmpede videre med skiftende besætninger. Men siden 2003 har Johnny Gioeli været ene om at bære Hardlines navn videre. Men har dog på de seneste album fået en ny væsentlig makker i form af Alessandro Del Vecchio på keyboards, som samtidig nu er bandets væsentligste komponist.

’Human Nature’ er Hardline kun femte studiealbum i en periode over 24 år. Men det er nu et solidt album inden for genren.

Johnny Gioeli synger ganske flot i en stil, der ligger mellem Joe Lynn Turner (ex-Rainbow) og Jon Bon Jovi. Hardlines musik er samtidig en blanding af melodi, hard rock, passion og sentimentalitet.

Alessandro Del Vecchios sange er kompetente og stilsikre og giver Gioeli en masse plads til at synge flotte vers og fængende omkvæd. Dette viser sig ganske fornemt i albummet første sang ’Where Will We Go From Here’Produktionen er fin, og guitarist Josh Ramos har let ved at levere de godt nok velkendte, men samtidig vel modtagne riffs og leads. Samtidig fungerer bas (Anna Portalupi) og trommer (Francesco Jovino) fint i den store sammenhæng.

Med den genre, som Hardline opererer i, skal der naturligvis også være mindst en stor ballade på hvert album. En sådan er der da også at finde på ’Human Nature’ i form af den storladne og klaverbårne ’Take You Home’. Frem med Kleenex og lighter!Egentlig er der ikke så meget mere at sige om musikken på ’Human Nature’. Hvis man ikke kender bandets musik, men holder af Journey, Bon Jovi, Bryan Adams og amerikansk rock i det hele taget, så var det nok ikke en helt dum idé at give Hardline en chance.

Bandet fortjener det!