Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fræs med afstikkere

Updated
persecutor_vendetta_album_artwork_lo

Det er altid dejligt, når der er danske bands, der holder thrash-stilen i live. Det gider Persecutor heldigvis.

Kunstner
Titel
Vendetta
Dato
13-10-2023
Trackliste
The Reaper
Narcissus
Nothing Remains
One Final Victim
Veil Of Despair
Sand Of Sahara
Feast!
Legacy
Vendetta (Outro)
Karakter
3

Persecutor med baggrund i Horsens har netop udgivet bandets album ’Vendetta’. Det er bandet sluppet nogenlunde godt fra.

Albummets første sang, ’The Reaper’ gør en man ret glad. Her er der nogle jyske knægte, der kan deres Slayer. Det går forrygende over stok og sten. Det er så også måske albummets absolutte højdepunkt. Men det er altid en god idé at lægge ud på toppen.

Anden sang ’Narcissus’ begynder i samme stil, men inkorporerer så nogle mere traditionelle heavy metal riffs. Det er sådan set ganske sjovt.

Men allerede på tredje sang ’Nothing Remains’ begynder trætheden at sætte ind. Riffene er alt for velkendte og kører videre fra de to første sange, og i den mere end syv minutter lange sang roder bandet rundt i døds- og black metal i en grad, hvor man som lytter mister fokus.

På sangen ’Veil Of Despair’ fortsætter Persecutor i noget, hvor man ikke rigtig ved om thrash-metallen er lagt helt til side for en omgang dødsmetal, som er hørt bedre så mange gange før. Heldigvis lander bandet sangen med noget, der virkelig flytter sig. Men man efterlades forvirret på, hvor Persecutor vil hen.

Sangen ’Sand of Sahara’ rykker til gengæld ganske hæderligt.

’Feast!’ er sådan set også OK. Men den lyder som en sang, man har hørt tusind gange før, og riffene synes allerede at være brugt og genbrugt på ’Vendetta’.

’Legacy’ kører videre i samme rille, men tager igen en sjov afstikker ind i det mere traditionelle og melodiske heavy metal i mellemstykkerne. Vi taler ikke ligefrem om Europe og Pretty Maids, men det er heller ikke så langt fra. Med sangen følger en dårligt synkroniseret video, hvor det er især er slående, hvor meget bassist og forsanger Christian Andrés Almanza ligner hedengangne Queen-forsanger Freddie Mercury.Alt det tager så ikke fra, at ’Legacy’ er andet højdepunkt på en hæderlig udgivelse. Det er et band, som man godt kunne finde tid til at opleve live.