Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Satans til energi

Populær
Updated
Satans til energi

Københavnske Stalker får i den grad sparket rundt på kisterne i kongernes grave på ’Grey King Grave’.

Kunstner
Titel
Grey King Grave
Dato
11-05-2017
Trackliste
1. Cold Embrace of Death 03:13
2. Filth of Belief 04:47
3. The Bloody-Nine 04:23
4. Born Into This 04:32
5. Fratricide 04:47
6. Insane Ovarian Holocaust 03:47
7. The Stalker 03:42
8. Dead Obsidian Eyes 04:58
Karakter
4

Stalker spiller efter eget udsagn dødsmetal. Det er ikke forkert. Men dødsmetallen er gevaldigt mixet op med et ordentligt skud thrash og black metal på debutalbummet ’Grey King Grave’.

Mange af sangene på albummet oser af inspiration fra tidlig Slayer og andre af de mere krasbørstige Bay Area Bands.

Sangene på ’Grey Kink Grave’ bliver høvlet af i et forrygende tempo uden at det går ud over variationen i sangene. Der er en god vekslen mellem stykkerne i de enkelte sangene, hvor riffene og rytmeskiftene sider præcist.

Albummet er kort med sine kun 34 minutter, men det er lidt af en tur, som bandet tager lytteren med på fra indledningen med ’Cold Embrace of Death’ til afslutningen ’Dead Obsidian Eyes’.

Vokalen er ganske afvekslende mellem dødelig growl og black metal-skrig. Indimellem krydres der med ond tale fra graven i introen til sangen ’The Bloody-Nine’ og lidt horror-snak i indledningen til sangen ’The Stalker’.

I tilknytning til de allerede nævnte sange skal også fremhæves den hæsblæsende ’Insane Ovarian Holocaust’. Udover en vis undren over, hvordan man kan have fantasi til en sådan titel, må det konstateres, at bandet har fået en rigtig vellykket sang ud af det. Fine sange er tillige ’Filth of Belief’ og signatursangen ’The Stalker’, der begge er gode eksempler på bandets symbiose af død og fræs.

Det kan hævdes, at Stalker ikke tilføjer metalverdenen noget nyt med ’Grey King Grave’. Men albummets energi får sparket lytteren i dæmonisk godt humør.

Stalker spiller på dette års Metal Magic Festival i Fredericia, hvor bandet har fået den noget utaknemmelige tjans med at sparke folket ud af soveposerne klokken 12 formiddag lørdag den 8. juli. Der skal nok blive banket noget rust og nogle tømmermænd af i den forbindelse!