Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Svensk hjemmebanenederlag

Populær
Updated
Svensk hjemmebanenederlag

Sabaton har begået en liveplade der kommer under kraftig anmelderbeskydning grundet den manglende intensitet.

Kunstner
Titel
World War Live
Distributør
Forfatter
Karakter
2

Svenske Sabaton har gennem 12 år bombarderet verden med en slet skjult krigsliderlighed og militaristisk pigtrådsmusik, og selvom de musikalsk måske ikke byder på missilbanebrydende nye tanker, har de helt sikkert fat i en effektiv afstraffelse af publikum ved koncerter – derfor er det afgjort strategisk klogt at affyre en liveoptagelse i slagskibskølvandet på udgivelsen af 'Coat of Arms' og det dertilhørende felttog i Europa.

Som titlen antyder, er den forevigede slagmark beliggende et sted i Sverige, og denne hjemmebanefordel indlægger automatiske en stor ulempe – kampråb mellem slagsangene er fortrinsvist på modersmålet. Og godt nok er svenskens tale ikke i sig selv et problem, men når vokalen klinger på angelsaksisk, virker det bare underligt.

Overdreven fantækning


Uanset hvordan strategien er lagt for tungens anvendelse bliver der også talt for meget – i stedet for bare at kaste terningerne og gå til angreb på den udmærkede musik. Det er simpelthen dødningehovedhamrende trættende, at publikum gentagne gange skal have lov til at stemme om, hvilket nummer Sabaton skal spille – et stridende band som dette skal piske frem over tundraen i panserdivisionstempo uden at bekymre sig om lytterdemokrati og anden unødig modstand.

Men lige så meget feltmarskal og forsanger Joachim Brodén bombarderer med taler - lige så tavst forholder publikum sig. En helt igennem pinlig tavshed camouflerer fuldstændigt de menige lytteres tilstedeværelse, og hvis man ser bort fra de omtalte afstemninger, fortrænger man til tider, at der er tale om en live-optagelse.

Det kan så være lige meget, at det er skarpt optaget, flot udkæmpet, godt spillet og al den slags – men der uddeles ingen jernkors eller tapperhedsmedaljer for en ublodig og alt andet end medrivende liveplade, som Sabaton formentlig ikke vil vinde nyt Lebensraum på.