Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mødet med Bæstet - del 6

Populær
Updated
Hvordan husker du dit første møde med Bæstet i heavy metal? Jamen, egentlig er det jo bare nogle tal fra en bibelsk sætning (Johannes Åbenbaring 13:18), men uagtet hvilken indgang, man har til talrækken 666 og Satanisme i alle dens afskygninger, så vækker tallet musikalske associationer for stort set alle heavyfans. Derfor bringer Heavyjam.dk i dette nummer, udgivet på datoen 6.6.6., en lidet ideologisk, men nok så musikalsk kærlig række af favorit 666-plader redaxmedlemmerne. Oplægget til disse lister har været meget åbent: fortæl om dit personlige møde med Bæstet i metalmusikken udfra en top tre kategori over sange/albumms/bands.

Jens Jams 666’ere

6. Venom: “Black Metal”
OK, Venom var ikke det første møde med Bæstet, men de var det i den kontekst, der for alvor dannede min primære musikalske præference: start-80'ernes hybrid af heavy metal og hardcore punk. Og her var dette album banebrydene. Jo, jeg havde da allerede hørt en masse Black Sabbath, men det her var altså bare for vildt, for råt, for sygt, for fedt. Og så var det "vores" musik, mens alle andre hadede lortet. Legendarisk album, selvom der senere kom langt bedre og mere seriøse bands i black metal-genren.

PS. Tak til Heavy-Jens i Albertslund for introduktionen.

6. Black Sabbath: “Black Sabbath“
"Paranoid", "Sabotage", "Sabbath Bloody Sabbath" og opsamlingsalbummet "We Sold Our Souls For Rock'n'Roll" var længe de foretrukne i Sabbath-kataloget, når der skulle lånes plader på biblioteket i sen-70'erne. Men en dag i start-80'erne sad jeg ude hos jævnaldrene Heavy-Jens i Albertslund og drak og dampede. "Folk synes det her er old school, men det er fandeme fedt," sagde han, og så røg "Black Sabbath" på anlægget, mens han satte sit omvendte plastic kors op på husgavlen og kommenterede det seje "Black Sabbath" cover artwork (fra originaltrykket, selvfølgelig). Hello Hr. Bæst!

6. Mercyful Fate: “Don’t Break The Oath”
Et tredje møde med Bæstet - på et højt teknisk og kunstnerisk innovativt niveau. Det her band lød nemlig ikke som nogen andre orkestre, og så var min parallelklassekammerat og heavymentor Sørens storebror endda manager for bandet, som så var fra nabobyen Hvidovre. Nu var Bæstet lige om hjørnet, og det blev det ikke mindre spændende af.

Karakter
666