Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Diplomatic Immunity

Updated
diplomatimm

Hvis du er en af de mange, der er har haft fornøjelsen af at opleve Kellermensch live dette efterår, kan du også have været heldig nok til at opleve Diplomatic Immunity live. Idag udkommer deres nye single, og den viser hvorfor 'Diplomatic Immunity' måske er morgendagens stjerner.

Hvem er med i bandet?

- Vi er en trio bestående af:
Jeppe Urichsen: Guitar og vokal
Magnus Bersang: Trommer
Emil Kristensen: Bas

Hvordan startede bandet?

- Vi blev dannet i 2016. Vi er tre gamle barndomsvenner, der efter at have rumsteret i forskellige typer bands gennem årene fandt sammen med et fælles ønske om at spille god, melodiøs og ukompliceret rock’n’roll.

Hvor var jeres første øver?

- Vores første øver var i en parkeringskælder i City Vest i Aarhus. Et meget skummelt sted, hvor vi var ret mange bands om at dele et lille lokale, så vi blev nødt til at sætte op og pille ned hver gang. Til gengæld måtte man ryge indenfor, så midt på aftenen kunne vi ikke se hinanden for bare røg.

Hvor var jeres første koncert?

- Vi spillede på Gyngen i Aarhus, et mindre sted, hvor vi spillede alt for højt – så det var helt perfekt! Men vi spillede også helt vildt dårligt, og vi havde hverken styr på grej, tekster eller hvad vi skulle sige mellem numrene. Men det var en god debut, for vi fandt ud af, at der altså lige skulle lægges lidt flere kræfter i, end vi troede.  

Hvem har fået øje på jer?

- Vi formår altid at ”vinde” publikum når vi spiller live, og vi får meget ros. Men det er helt klart et vendepunkt for os, at vi var med på 4 shows af Kellermensch’s DK-tour som support. Vi er også support for Bersærk og Vola på Train d. 4 dec.
Derudover har vi en international pladekontrakt med Golden Robot Records, et australsk pladeselskab.
Men vi er da i dialog med nogle spændende folk, og vi har øjnene rettet mod udlandet næste år.

Hvad har været jeres største koncert?

- Vi var support for Black Star Riders på Tobakken i Esbjerg, en kæmpe scene og en kæmpe oplevelse. Det var vores 9. koncert, så det var overvældende at spille for så mange på så stort et sted.
Derudover har de sidste 4 koncerter med Kellermensch være nogle fantastiske oplevelser, og vi er sikre på at koncerten med Vola og Bersærk kommer til at stikke helt af også.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

- Man får mange nej’er, og det kan virkelig være svært at acceptere, når man ved at vi er det bedste rockband i DK. Derudover kan det være svært at komme nogen vegne uden et netværk. Det har derfor krævet lidt at få dannet sig et netværk, men også at være ihærdig ift. at kontakte folk.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

- Vi har ikke indspillet en plade endnu, men det er vi i gang med.

Hvad er jeres inspirationer?

- Vi er inspireret af bands som Royal Blood, Queens Of The Stoneage, Eagles Of Death Metal og bands I den dur. Men vi er alle opvokset med Nirvana, Black Sabbath og Led Zeppelin, som også kommer til udtryk i vores musik.

Hvad er jeres drømme?

- Vi drømmer om hele verden, og vi er ikke for ydmyg til at sige, at vi er sikker på at vi nok skal lykkedes.

Hvordan vil I nå dem?

- Vi skal ud og spille for folk, og vise dem den energi vi har live. Vi giver os fuldt ud, og den passion vi har for vores musik, og det at spille live, skinner igennem, hvilket vinder hos folk. Det har været planen fra start, men så ramte corona lige hvor vi havde sat os i stillingen til at overtage verdensherredømmet.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

- Vi er i det her game for at dø med støvlerne på, så det er meget svært svare på.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?)

- Vi har megameget opbakning, men det hjælper også, at de kan se at der faktisk sker noget 😅

I dag udkommer singlen ‘Picture Perfect Paradise’, der er andet udspil inden en LP til næste år.
Diplomatic Immunity har været i studiet hos Jacob Hansen, der også har produceret for Raunchy, Dizzy Mizz Lizzy, D-A-D og mange andre.