Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

A Colossal Weekend 22: Nye navne, nye scener, nyt fokus

Updated
ACW 2022 - Square

Det endelige lineup til årets Colossal Weekend ligger nu fast, og festivalen kommer i år til at sprede sig ud over Vesterbro, når to nye scener bliver tilføjet.

Den tunge vesterbrofestival A Colossal Weekend er fast besluttet på at tage revanche efter de sidste par magre år. Derfor offentliggør de i dag intet mindre end 16 nye navne og to nye scener. Ambitionerne er tårnhøje, når vi skal udfordres på den eksperimentelle musik, der alt sammen ligger i forlængelse af post-rocken og ditto-metallen.

I år satser Colossal dog på en noget mere eksperimenterende side oveni det traditionelle, der ellers er fornemt repræsenteret ved amerikanske Yob, Spirit Adrift og Conjurer. Navne som Meejah, BRUIT≤ og Mouth Wound kommer til at overraske mange koncertgængere og repræsenterer en mere grænsesøgende og esoterisk strategi når det kommer til bookingerne – noget der stensikkert har været savnet efter flere års fokus på det sikre i den københavnske musikscene.

Udover at finde sted i Vega som den plejer, vil koncerter også foregå på Basement og i Råhuset, der begge ligger på Vesterbro, og vi nærmer os dermed en regulær bydelsfestival, hvilket også må siges at være passende, når festivalen i år vokser til, nå ja, kolossal størrelse.

Udover de mange navne vi nævnte sidst, får vi også mulighed for at stifte bekendtskab med en bred vifte af danske og udenlandske bands i denne omgang.

Læs mere om dem nedenfor.

Kollapse

Et af sidste års allerbedste bands kommer på plakaten, når aalborgensiske Kollapse fremfører deres stærkt forstyrrende mesterværk ‘Sult’ til Colossal Weekend.
Både på plade og live er de en kæmpemæssig oplevelse og er forståeligt nok også blevet bemærket udenfor landets grænser.

Meejah


Dansk-koreanske Meejah udgav sidste år albummet ‘Queen of Spring’, der, selvom den ikke fik den fortjente opmærksomhed på indeværende magasin, dog er nomineret til både en Steppeulv og to Gaffapriser, og har også nydt en vis anerkendelse i udlandet, blandt andet i Korea. Den lettere avantgarde noiserock er yderst fængende og bliver en smuk og lettere forstyrrende oplevelse på scenen.

Dying Hydra

Sidste års ‘Of Lowly Origin’ var en fremragende udgivelse fra danske Dying Hydra, og den fik også en velplaceret position på adskillige årslister. Sejheden i den susende sludge skinner igennem og vores anmelder var både fan på plade og i virkeligheden

Late Night Venture

De danske veteraner i Late Night venture spiller ikke første koncert på A Colossal Weekend, og sandsynligvis heller ikke den sidste. De solide leveringsdygtige post-metallere leverer tunghed med et hjemligt strejf.

Tvivler

Tvivler er frontløbere i den moderne københavnske hardcorescene og deres voksenpunk er mere end velvalgt til Colossal Weekend. Der er rigeligt ængstelighed og hårdtslående attitude til at redde den hjem.

Aidan Baker + We Like We

Som halvdelen af Nadja blev Aidan Baker kendt som producent af noget det mest hårrejsende drone i scenen og han formåede at skabe lydlandskaber, der i uovertruffen grad fangede følelsen af isolation og desperation. Når han optræder med den københavnske avantgarde neoklassiske trio We Like We, er man helt sikker på en bevægende oplevelse.


A Burial at Sea

De jazzede math-rockere i A Burial at Sea, er langt fra hverken lettilgængelige eller letforståelige – altså helt perfekte til denne festival.

BRUIT ≤

“Bruit” betyder støj, og selvom det er langt fra hvad man forestiller sig franskmændenes fusion af klassisk og post-rock indeholder, vækker ordet alligevel genklang i de massive crescendoer og monumentale breaks der følger. Det er de store følelsers musik.

Kadavermarch

Ørkenstemningen bliver inviteret indenfor, når de danske stonere i Kadavermarch fyrer op under guitaren. En ny plade er forhåbentlig snart på vej, så vi krydser fingre for en energisk omgang syrerock fra det, forhåbentlig, Jürgensen-inspirerede femkløver.

CTL DRP

CTL DRP er en electropunktrio fra Brighton, og den tilbagelænede attitude fra forsanger Annie Dorrett lyder lige godt om de spiller Dolly Parton covers eller fremfører aggressivt dissonante feministiske kampskrifter.

Mouth Wound

Københavnsk genrebrydende dark ambient er måske lidt af en mundfuld for mange, men de forstyrrende og skærende toner fra Trine Paachsbergs noiseprojekt trækker tråde i retning af finske Halo Manash i sin rituelle insisteren og border for en øjenåbnende performance, der tager tråden op fra Lingua Ignota og gør det mere ubehageligt.

Shy, Low

Fra Virginias hovedstad kommer Shy, Low, der byder på klassisk post-rock i den instrumentale klasse. Der er lige dele højtflyvende melodier og metallisk skingrende crashes. Sidst vi oplevede dem i København, var til et lillebitte klubshow, og vi håber på, at lidt mere rummelige omgivelser kan give bedre plads til de store armbevægelser.

Ştiu Nu Ştiu

Svenske Ştiu Nu Ştiu byder på noise rock med et gotisk strøg. Den metalliske rock er tonet langt nok ned til at have metallen inden for rækkevidde. Den tydeligt firserinspirerede vokal demonstrerer klar svensk afstamning, uden at man kan sætte fingeren præcis på hvorfor. Vi ved dog, at det fungerer.

Walfang

At Kyuss måske var det allerstørste ørkenrockband nogensinde får vi bevis for gang på gang. Et af de nyeste skud på stammen er belgiske Walfang, der både peger på de californiske kæmper og landsfællerne i Brutus, når det kommer til inspiration.

O Machine

Gilberto Miranda, en portugiser i København, bruger sin guitar til at skabe showgazede noiserocknumre, der i høj grad fremmaner billeder på den indre biograf. Vi forventer et show, der foranlediger introspektion og fordybelse.

Weekend-billetter koster 600 kr + gebyr, og der meldes nu få af disse billetter tilbage.
Éndagsbilletter er også i salg og koster 280 DKK + gebyr pr. dag.