Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Premiere: Alkymist - 'Draugr'

Populær
Updated
ALKYMIST_2020_@_Morten_Lundrup_LO

Tungere, dybere, mørkere. Alkymist graver sig dybere ned i sindets åbne sår med 'Draugr', singleforløberen for bandets andet album, 'Sanctuary'.

Kunstner
Genre
Fotograf
Morten Lundrup
Forfatter

Halvandet år efter den roste, selvbetitlede debut er de københavnske doom-metallere Alkymist klar med bandets anden dødedans, 'Sanctuary', der udkommer 1.maj.

Alkymists livtag med doom-metallen er progressivt, tonstungt og dødsmetallisk mørkt, og bandets andet plade bliver endnu en rejse ind i eksistentialismen, i selvransagelsen, flugten fra tankerne og en søgen efter den legemlige og sjælelige udfrielse.

På Devilution har vi videopremiere på den stemningsfulde førstesingle 'Draugr', om hvilken Alkymist selv fortæller:

– På ‘Draugr’ tager vi lytteren med ind i en tilstand, hvor tiden står stille og bevidstheden er tabt. Sjælen begræder dette tab og vil have bevidstheden tilbage, men anger har taget dens plads. En ‘Draugr’ er et gammelt nordisk spøgelse, som vogter sin skat eller plager dem, som har gjort det ondt i livet. Dets ensomme ånd finder aldrig ro og længes altid mod udfrielse.

Videoen kan nydes her:

Den 6 numre og 43 minutter lange 'Sanctuary' er endnu engang indspillet hos og mixet af Lasse Ballade, der bl.a. også havde fingrene i Orm, såvel som Alkymists egen debutplade. Albummet udgives på vinyl i 400 sorte og 100 krystalklare eksemplarer samt 100 eksemplarer på kassettebånd.

De fysiske versioner kan forudbestilles hos pladeselskabet Indisciplinarian her.

Dagen før udgivelsen spiller bandet et releaseshow Alice i København, til hvilket man kan købe billetter her. På selve udgivelsesdagen går turen til Aarhus og Spot Festival, hvor Alkymist kan opleves på Train.