Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '21: Ny død, gammel punk og Devin Townsend

Populær
Updated
dtp

Copenhell genbooker seks kunstnere fra 2020-programmet og tilføjer engelske Thunder som nyt navn på plakaten.

Titel
+ Benediction + Blood Incantation + Bad Religion + Thunder + The HU + Deadly Apples
Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Copenhell fortsætter med at klarlægge programmet i god tid til sommeren 2021, hvor vi forhåbentlig igen kan mødes på Refshaleøen under organiserede forhold.

Syv navne har fundet vej til plakaten i denne omgang med genbookingen af Devin Townsend som den mest højtprofilerede. Læs vores præsentation af alle syv herunder.

Devin Townsend:

Devin Garrett Townsend fra Canada er en sand multikunstner. Han slog sit navn fast med Strapping Young Lad og siden som soloartist, hvor han har haft både Devin Townsend Project, The Devin Townsend Band og bare Devin Townsend. Townsend er særdeles produktiv og lige så aktiv på scenerne. Senest, vi så ham i Danmark var i november måned sidste år i Amager Bio.

Læs alt om bandet her og her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her og her.

Benediction:

Kræs for kendere. Benediction var en del af bølgen af dødsmetal i starten af halvfemserne, hvor de sammen med de andre britiske bands Napalm Death, Carcass, Paradise Lost, Cancer og Bolt Thrower var med til at danne pendant til de store scener fra Florida og Göteborg. Benediction udkom med debutpladen ‘Subconscious Terror’ i 1990 og toppede velsagtens med den tredje plade ‘Transcend the Rubicon’ fra 1993. Da de udsendte ‘The Dreams You Dread’ i 1995, var de med som support for Death, da Chuck Schuldiner gav koncerter i Danmark. Der gav de koncert i Pumpehuset i København og på ‘Huset i Aarhus, der nogle år senere blev omdøbt og ombygget til det, vi idag kender som Voxhall. Dengang i halvfemserne var Benediction nemlig flittige gæster i både København, Aarhus og Esbjerg, men deres koncert på Lille Vega i 1998 blev den sidste. Indtil nu. Over 20 år senere er bandet tilbage og de giver koncert på Copenhell i 2021. De har sågar lovet, at der er en ny plade ude inden da.

Benediction var også et af de bands, der vekslede bandmedlemmer med de andre bands nævnt højere oppe. Og hold nu tungen lige i munden. Den oprindelige forsanger i Benediction er Mark ‘Barney’ Greenway, der forlod bandet kort efter debutpladen for at dedikere sig til Napalm Death. Ind kom Dave Ingram, der brøler på ‘The Grand Leveller’ fra 1991 og fremefter. Da det så begynder at gå lidt trægt med Benediction i slutningen af halvfemserne, smutter Ingram over og brøler for Bolt Thrower, der havde sagt farvel til deres faste forsanger, Karl Willets. Det gør Ingram  fra 1998 til 2004 og når at være med på en enkelt studieplade med Bolt Thrower. I mellemtiden brøler Dave Hunt for Benediction, mens han også er forsanger i Anaal Nathrakh. Nu er Willets dog tilbage i sit band, og Ingram kan igen koncentrere sig om Benediction. Er man til britisk dødsmetal, er Benediction vanskelige at komme udenom, og det er lidt af et scoop, at de nu igen giver koncert på dansk grund.

Læs vores seneste pladeanmeldelse her.

The HU:

Op gennem 10’erne blev mongolsk metal mod al forventning en ting.Tengger Cavalry nåede at få en del opmærksomhed, inden frontmanden sidste år begik selvmord, og det samme besynderlige mix af mongolsk folkemusik med strubesang og traditionelle instrumenter sat til hardrock og metal gør The Hu sig i.

Det er ikke frit for at være fjollet, men som navnet og deres videoer indikerer, har bandet en humoristisk tilgang til deres regionale afart af folkemetal. Storbyen og civilisationen møder de åbne sletter og stammementaliteten, og dét er en kombination, som flere andre bands har haft succes med at præsentere på Copenhell. Tænk bare på sidste års Alien Weaponry, Heilung og Eluveitie.

The Hu bliver med garanti en oplevelse af den slags, der rykker øjenbrynene et godt stykke op i panden.

Blood Incantation:

Vil du have din dødsmetal noget mere udfordrende og opfindsom, i stedet for bare sej og tung, så er Blood Incantation et af de navne, der har været rigtig meget snak om blandt fans af genren – og de nysgerrige udefra, der også har kunnet høre, at her var der nogen, der havde fat i noget. Og hypen voksede kun, da bandet i 2018 spillede på Kill Town Death Fest.

Bandet udgav sidste år pladen ‘Hidden History of the Human Race’, der leverede innovativ og nytænkt sci-fi-død til langhårede brilleaber. Det er naturligvis Devilution-godkendt. 

Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

Thunder:

Thunder begyndte vel egentlig at spille henved 10 år for sent. De engelske heavyrockere udsendte firserheavy-debuten 'Backstreet Symphony' i 1990, og selv om der blev givet masser af god respons og hitliste-placeringer i hjemlandet, var heavyrocken så blevet lagt i graven som massernes foretrukne genre af grunge og alternative metal og, for de mere standhaftige, af dødsmetallen.

Måske er det derfor, Thunder aldrig kom i nærheden af den status, eksempelvis landsmændene Def Leppard opnåede.

Ikke desto mindre har bandet nået at opløse sig selv to gange og udgive 12 plader gennem de seneste 30 år, og selv om de næppe kommer til at trække Copenhells største publikum, er der sikkert lagt op til en lun eftermiddag på bakken til lyden af de kinddansballader, de fleste havde glemt eksisterede.

Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

Bad Religion:

Punkens mest skridsikre helte vender tilbage til Copenhell efter syv år. Det er med en plade i ryggen fra 2019, der lyder præcis ligesom de andre Bad Religion-albums. Bandet leverer konsistent og en smule forudsigeligt, men heldigvis kan vi derfor også med nogen sandsynlighed forudsige, at koncerten næste år bliver “helt okay”. Vi skal hygge os med punkens bedstefædre og synge med på ‘Sorrow’, ‘21st Century (Digital Boy) og ‘American Jesus’. Så kan man altid finde en ølbar, imens de spiller noget af det nye.

Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

Deadly Apples:

Da Deadly Apples blev offentliggjort til Copenhell 2020, skrev vi flg. om bandet:

”Ingen på redaktionen havde hørt om Deadly Apples, da vi fik navnene fra Copenhell i går aftes. Canadierne får altså lov til at spille deres hardrock for et fuldstændigt fordomsfrit publikum på Copenhell til sommer – så skal vi nok stå klar til bagefter at fortælle jer, om det så var godt nok.”

Intet har ændret sig. Vi nåede ikke tæt nok på afholdelsen af festivalen til, at vi fik taget os sammen til at høre Deadly Apples. Men Canada, hardrock...mon ikke de lyder som Danko Jones? Det er vores forventning, indtil vi kommer tæt nok på Copenhell 2021 til, at vi tager os sammen til at høre Deadly Apples.