Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!

Populær
Updated
Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!
Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!
Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!
Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!
Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!
Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!
Horror, denim og læder: Nye navne til Copenhell!

Mens resten af nationen enten hylder forbrugssamfundet og resten forarges over selvsamme på Black Friday, kan metalpublikummet byde dagen velkommen med en ny bunke navne til næste års store metalbrag på Copenhell 2017. 

Kunstner
Titel
Saxon + Europe + Opeth + Myrkur + Motionless In White + The Black Dahlia Murder
Koncertarrangør

I toppen af dagens liste af bekræftede navne finder vi shock rocker Rob Zombie, NWOBHM-pionererne fra Saxon og de svenske puddelrock-legender Europe, mens der længere nede i bunken gemmer sig både dødsmetal, progressiv, gotisk metalcore, hardcore punk og et stort, dansk navn! Samlet set er listen dog mere præget af gensyn snarere end særsyn. Der er dermed ingen store overraskelser, men istedet en masse bands, der fylder plakaten op. På godt og ondt.


Rob Zombie
Shock rocker, forhenværende White Zombie-sanger og filminstruktør Rob Zombie vender endnu engang tilbage til Danmark. For to år siden spillede han på Orange Scene på Roskilde Festival, sidste år besøgte han Store Vega, og næste år bringer han således monsterfesten forbi hovedstaden igen - denne gang til Copenhell 2017. Vi har tidligere givet Rob Zombie den hellige 666-karakter for hans teatralske horror-liveshow, mens han andre gange har begejstret i langt mindre grad. Hvilken vej tommelfingeren kommer til at vende til sommer, vides ikke endnu - men Zombie kører stadig den sleazy shock rock-stil fuldt ud på egen selvbevidste facon, hvilket titlen på hans seneste album, 'The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser' mere end understreger.

 

Læs alt om Rob Zombie

Saxon

Saxon er de mindste af de store. Sammen med Iron Maiden var de spydspidser på NWOBHM-scenen, og i midten af firserne spillede de for udsolgte stadioner og solgte millioner af plader. Hvis man er født nogenlunde samtidig med, at Saxon blev dannet i 1977 – og det er nok ikke så dristigt et gæt, at en væsentlig del af Copenhells publikum er det – er der ret stor chance for, at man på et tidspunkt i sin barndom har siddet og kigget på slagmarkscoveret til ‘Crusader’, mens introen kørte med lydsiden fra det samme slag, og at man har været ved at pisse i bukserne af skræk over det. Helt så skrækindjagende fremstår Saxons musik ikke længere, og det er også efterhånden nogle årtier, siden de af sig selv kunne fylde de store scener. Men selvom det blev de mere punkede Iron Maiden, der løb med den største succes, står Saxon bag så mange klassiske heavy rock-sange, at Copenhell-publikummet godt kan forberede sig på at blive taget i skole, ligesom de blev det, da Saxon sidst spillede på festivalen i 2012. Hvis du har glemt dem, så lær allerede nu dig selv at synge med på ‘Motorcycle Man’, ‘Strong Arm of the Law’, ‘Denim and Leather’, ‘Heavy Metal Thunder’, ‘To Hell and Back Again’ og ‘747 (Strangers in the Night)’. Læs alt om Saxon

Europe
I konkurrence med NWOBHM-fællerne i Def Leppard blev Saxon stadig mere melodiske og hardrockede i firserne. Det var omkring det tidspunkt, hvor heavy tilsyneladende ikke kunne blive blødt nok, få højt nok hår eller hælde for meget smægtende keyboard ud over pladerne i et forsøg på at nå det for metallen evigt forjættede publikum: Kvinderne. Det, der ikke rigtig ville lykkes for Saxon, lykkedes i den grad for et yngre svensk hardrock-band: Europe. Dem kan du godt synge med på, du behøver ikke øve dig mere nede på karaokebaren. Men Europe er mere end ‘The Final Countdown’, selvom det er den sang, der er deres allerstørste hit. ‘Open Your Heart’ fra deres andet album, ‘Wings of Tomorrow’, åbnede dørene for dem internationalt, og ‘Carrie’ fra ‘The Final Countdown’ er en af den slags powerballader, der kommer til at give metalpublikummet noget i øjet på Copenhell. Vi var så godt nok langt fra imponerede over bandets selvindsigt, da de spillede i Amager Bio sidste efterår, men det har Europe så chancen for ar rette op på nu.Læs alt om Europe

Opeth
De svenske progmetallere kræver næppe den store introduktion. I deres 26-årige karriere har de leveret 12 fuldlængdealbum, et mesterværk eller to, og bevæget sin fra de aggressive afkroge i dødsmetal til rockede og 70’er-inspirerede toner. Det er et band, der kan meget og har store ambitioner, hvilket – for det meste – også er tilfældet live. Opeth gæstede Danmark sidst, da de spillede i et udsolgt DR Koncerthuset, og de har også været forbi COPENHELL i 2011. Begge koncerter var til forskellige karakterer, men uanset hvad udfaldet bliver på Refshaleøen til sommer, kan publikum i hvert fald glæde sig til frontmand Mikael Åkerfeldts karisma og sorte humor.

">

Læs alt om Opeth

Myrkur
Er det black, post-black eller folk? Danske Amalie Bruun har været meget omtalt med sit soloprojekt Myrkur lige siden hun kom frem ud af det blå i 2014 gennem en af verdens største metallabels, nemlig Relapse Records. Hun havde sin debutkoncert på Roskilde Festival i 2015 – en knap så heldig performance – og siden har hun turneret rundt med bl.a. Behemoth, hvilket efterhånden har givet hende solid erfaring i livesammenhænge. Til trods for, at Myrkur kun har udgivet et enkelt fuldlængdealbum, ’M’, har hun på rekordkort tid fået sig et internationalt ry, både i og uden for metalmiljøet, og er blevet et af de mest eftertragtede navne i den brede black- og folk metal-genre.

Læs alt om Myrkur

Motionless in White
Hvis der er noget, Copenhell altid har manglet, så er det metalcore med et hint af industrial og gothic. 2017 bliver året hvor Copenhell-bookerne kan sætte et alvorligt hak i den boks. Motionless in White er bandet, der bringer musikken til festivalen. Med 14 forskellige medlemmer siden bandet blev dannet tilbage i 2005, har den amerikanske kvintet været lidt af en svingdør. Eneste originalmedlem er forsanger Chris Motionless Cerulli. Han har til gengæld guidet bandet igennem 3 studiealbums og varsler et nyt i 2017 med titlen ‘Graveyard Shift’.

Vi kan godt forvente, at kvintetten tropper op i sort gothic-uniform, masser af hvid makeup i hovedet og sort eyeliner. Forvent ligeledes brutal metalcore kombineret med tordnende industrial og masser af melodiøse omkvæd. Spænd nitterne på støvlerne godt fast, påfør eyeliner og melder dig under fanerne, når Motionless in White vælter Copenhell med numre som ‘Devil’s Night’, ‘Break The Cycle’, ‘America’ og ‘Reincarnate’. Mon ikke også det bliver til nogle numre, fra bandets nye plade?The Black Dahlia Murder
Det amerikanske dødsmetalband har efterhånden mere end 15 år på bagen, og det evigt turnerende orkester har efterhånden betrådt både store og små danske scener mange gange. Senest Beta i år, hvor The Black Dahlia Murder spillede en forrygende koncert. Til sommer bliver det Copenhells tur til at blive udsat for kvintettens tordnende dødsmetal. Ledet af den karismatiske frontmand Trevor Strnad vil publikum blive trukket rundt i pitten af vekslende brutale primalbrøl og snerrende skrig.

Strnad har siden formationen i år 2000 delt scene med guitarist Brian Eschbach, og sammen har de ledt bandet igennem 7 udgivelser. Debuten ‘Unhallowed’ udkom i 2003 og den seneste, ‘Abysmal’, i 2015. The Black Dahlia Murder er et solidt dødsmetalband med masser af pit-venlige numre. Det er et band, der oftest er garant for en fed koncert. Med de mange års erfaring kan det absolut anbefales at lægge vejen forbi, når kvintetten spiller. Ikke kun fordi Strnad har en tendens til at smide tøjet og fremvise hans smukke mandekorpus, men også på grund af numre som ‘I Will Return’, ‘Statutory Ape’ og ’What Ahorrible Night to Have a Curse’.Læs alt om The Black Dahlia Murder

Frank Carter & The Rattlesnakes
Efter at have været ved at kvitte musikken helt, er Frank Carter tilbage i storform. Da hans band Pure Love gik i opløsning, var den iltre brite klar til at sætte farten ned og hellige sig famillien i stedet, så han flyttede hjem til England fra New York og købte hus.

Det var i 2014, så det holdt ikke længe. Allerede i 2015 udgav Frank Carter nemlig sit første soloalbum, som var mere i stil med hans gruppe fra før Pure Love, nemlig hardcorebandet Gallows. Herefter gik det stærkt, og han har allerede fejret to livetriumfer i Danmark i 2016, nemlig på Roskilde Festival (som han selv har betegnet som en milepæl) og på Beta, hvor han bogstaveligt talt gik sin sejrsgang på loftet af det lille spillested!

Læs alt om Frank Carter & The Rattlesnakes