Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #124

Populær
Updated
House of Franco #124
House of Franco #124

Jens var forbi Dæmonens Port og snakke lidt med det gamle Dragør-metalband, Wasted, som pt. øver op til Stengade-koncerten den 21. november.

Kunstner
Titel
Wasted interview

Min gode ven Rene fortalte mig for nylig, at Wasted øvede i hans kælder (Dæmonens Port), og jeg skulle kigge forbi og lave noget interview med de gamle Ama'r-drenge. Jeg har faktisk set Wasted i 1984, da de udgav deres debutalbum 'Halloween... The Night Of'. Jeg mente, at LP-releasekoncerten foregik på Barbue, men fik at vide at det foregik i Grøndal Bio, så deres hukommelse er åbenbart bedre end min. Jeg hørte dem øve en times tid og kunne konstatere, at de lød nøjagtigt som de gjorde den gang. Der er fire originalmedlemmer ud af fem, så jeg fik en god snak med de fire modne mænd om fortiden, nutiden, fanfotos med pik, John Mogensen og andre ting.
 
I spillede tidligere på året til Metal Magic, hvordan gik det?
 
- Det gik rigtigt godt. Vi fik god respons, og publikum var på. En stor oplevelse.

I skal spille 21. november på Stengade med bl.a. Witch Cross. De er ca. lige så gamle som jer. Var der egentlig andre Ama'r-metalbands, da I startede i begyndelsen af 80'erne?
 
- Nej. Vi var de eneste på øen. Udover Witch Cross var vi rigtigt gode venner med Maltese Falcon.
 
Der var også Evil, som muligvis var Danmarks første speed metalband. Og selvfølgelig var der også Mercyful Fate og Artillery. Hvad var jeres inspirationskilder?
 
- Vi må nok indrømme, at vi nok ikke er lige så gode musikere som Mercyful Fate. Udover engelsk metal, Neil Young og Alice Cooper var vi en del inspirerede af Ramones. Man kan godt høre, at vi har lidt punk i vores lyd. Vi har altid taget vores musik seriøst, men har også haft en del humor i vores attitude. Vi har tit hængt ud med Artillery her de senere år, fine fyre.
 
Angående humor, så vil en facebookven gerne vide, hvorfor jeres debutalbum udkom på lilla vinyl?
 
- Haha. Fordi vi fik chancen for vælge en anden farve end sort, så vi sagde bare ja til lilla vinyl.
 
Ikke specielt metal-agtigt?
 
- Nej. Men igen, vi var nok noget mindre selvhøjtidelige end andre bands på det tidspunkt. Vi gik i hvert fald op i at ha' det sjovt, når vi spillede.
 
Kom I nogensinde uden for Danmarks grænser?
 
- Nej, men vi havde fans over hele verden. Den mest bizarre var en gut fra Sydamerika, Barry Wise, som blev med at sende os fotos af sin pik, hvor han havde skrevet Wasted på dilleren!
 
Fantastisk! En anden facebookven var meget imponeret over jeres gamle fotos, hvor de fleste i bandet havde frække overskæg. Det har I nu droppet?
 
- Vi ved ikke, hvor det kom fra. Det var bare en kort overgang, hvor flere af os syntes, at overskæg var sejt. Vi har så heller ikke meget hår tilbage. Sådan går det.
 
Jeg tjekkede jeres diskografi på det respekterede Metal Archives-site. Der er en udgivelse fra 2003, som hedder 'The Final Convulsion'?
 
- Den udkom aldrig. Det er numre til vores aldrig udsendte andet album fra 1985. Det må være vores daværende manager, Roy, som lavede en CD med de numre. Det var også på det tidspunkt, at vores og Roys veje skiltes, da han var meget opsat på, at vi skulle være Danmarks svar på Twisted Sister, hvad vi syntes var lige lovligt poppet. Til orientering var det en af vores mødre som tog fotoet.