Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #148

Populær
Updated
House of Franco #148
House of Franco #148

Krigsguden Jens Franco skriver denne gang om det nye album med Midnight og de danske kortfilm, Renegade Cop I og II.

Kunstner
Dato
21-07-2014

Midnight - No Mercy for Mayhem/LP (Hells Headbangers Records)

Intet nyt er godt nyt? Når vi taler Cleveland-trioen, Midnight, er det godt nyt i min bog. Der er ingen grund til at ændre noget ved det lidt over 10 år gamle bands profil. Midnight er og bliver en massiv uhellig hyldest af 80'ernes punkede thrash og protodødsmetal.

'No Mercy for Mayhem' fortsætter, hvor deres forrige album, 'Satanic Royalty', slap. To-fingre-i-røven død-over-al-metalcore eat-shit-and-die punkmetal-stilen, hvor helte som Venom, Bathory, Tank og Motörhead er sataniske herskere på vores døende planet. 11 numre på 36 minutter, de fleste lynhurtige skallesmækkere og enkelte midtempo hærgere med titler som 'The Final Rape of Night', 'Evil Like a Knife' og 'Prowling Leather'. 100% godkendt af krigsguden.

De rigtigt seje Devilution-læsere har selvfølgelig set Midnight live. Jeg dem for nogle år siden på Lades Kælder (i dag en smagløs teenage-drinkbar kaldet Billy Booze) sammen med Burial og Love Potion. Trods et kikset image med Mentors kutter kombineret med læder og nitter, leverede Cleveland drengene varen. Få dem set. Eller køb deres skiver. Hvis du er til "the true shit".


Renegade Cop I & II (2010/2014. Bjørn Otto Jensen)

For nyligt var jeg inde og se premieren på 'Renegade Cop'-kortfilmen i et stopfyldt Huset, og ved samme lejlighed viste de venlige folk også etteren i Københavns sejeste og eneste grindhouse biograf.

Etteren er skudt på en weekend, uden fraklip. Hvad der burde betyde et makværk. Langt fra i dette tilfælde. Ja, det er no-budget produktion, skudt-på-video, men dialogen er psykopat underholdende, så man næsten dør af grin hver eneste af de 18 minutter. Man griner med filmen, ikke af filmen.

'Renegade Cop II' har lidt større budget og flere mere 'sofistikerede' ildkampe end forgængeren. Spilletiden er nu oppe på 30 minutter. Begge film er en hyldest 80'ernes voldige Cannon-actionfilm og klichéer, dengang Chuck Norris og Charles Bronson var heltene i biograferne rundt om i verden. Tilsat homoerotik og generel vanvid udtænkt og udspillet af folk fra bands som Moth.

Patrick Ringsborg (sanger i Moth), der glimrende spiller hovedrollen som FBI-panseren Jack Dallas, har også lavet det meste af musikken, som specielt i 2'eren er en homage til bl.a. John Carpenter. Soundtracket findes på kassettebånd, men jeg var så heldig at vinde den ene af de fire 7'ere af temaet som findes til premieren i Huset! Fans af en anden K-Town-punkklassiker, 'Grotesk', vil ELSKE disse film!