Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #210

Populær
Updated
Krigsguden #210

Jens skriver denne gang om KB18 koncerten om Abysmal Grief, Epitaph, Switchblade og Kamp i House of Franco, som har skriftet navn til Krigsguden.

Titel
+ Epitaph + Switchblade + Kamp
Spillested
Dato
07-04-2016
Koncertarrangør

House of Franco har skiftet navn til Krigsguden. Hvorfor? Franco stammer fra en gammel profil, som jeg havde på et musikforum, og de fleste kender mig nu under navnet Krigsguden.

8. April : Abysmal Grief + Epitaph + Switchblade + Kamp @ KB18


De lokale røddder i Kamp startede en torsdag aften, som senere skulle vise sig at ende lettere kaotisk. Den unge trio består af medlemmer fra Slægt og Værket og har eksisteret i få år. Jeg har set alle koncerter med Kamp. Jeg tror, det her var deres 4. gig. Selvom de var lidt plaget af tvivlsom lyd, fik vi en energisk dosis af tempofyldt NWOBHM. Til sidst var der røget to strenge på guitaren, men vi fik alligevel deres hit 'Heavy Metal Holocaust' to gange, som de altid spiller. De går i studiet i maj måned.

Switchblade var næste band. En instrumental duo, som leverede tung doom/sludge, der desværre ikke helt fangende mig denne aften. Men det gjorde til gengæld næste band. Italienske Epitaph har rødder i 80'er-doom metallerne Black Hole, som vi fik en del numre fra. Musikalsk var vi ovre i noget topkvali klassisk og episk 80'er-heavytråd a la Candlemass tilsat en masse teatralske gimmicks, som da forsangeren havde et plastickranium (med nefa lygte inden i), der hang i kæder om hans hals. På et tidspunkt rendte han rundt med en rød "trylledrik" i en lille flaske, som han varmede med en lighter og drak. Rimeligt skørt, men musikken fejlede intet.

Jeg har set Abysmal Grief et par gange før og havde store forventninger til italienerne og deres horrororgel-doom/progrock. De blev indfriet til fulde. Bandet minder mig om et miks mellem Goblin og Antonius Rex, som nemt kunne være et soundtrack til en italiensk gotisk gyser fra 70erne ... eller til min begravelse. Lyden var ikke så god som ved Epitaph, og koncerten sluttede brat, da bandets fakler udløste brandalarmen, hvorefter en båndet kvindestemme i en halv time bad os om at forlade stedet. Senere ankom brandvæsnet til stor forundring for os, der stod udenfor.

Lettere kikset, tænkte jeg. Kunne KB18 ikke ha' ringet til brandvæsnet og sagt, der ingen fare var? Mange blev ekstremt sure. Specielt dagen efter på Facebook, hvor en del udtalte, at de aldrig ville komme på KB18 igen på grund af lyden og brandalarmen. Ja, det var ikke optimalt, men KB18 er blevet bedre til lyden til metalkoncerter gennem årene. Og ja, det med brandalarmen var amatøragtigt. Men jeg vil nu stadig se shows på stedet, da man ikke får så høj kvalitet af metalbands til så få penge andre steder i byen. De to sidste bands spiller i øvrigt til Roadburn i Tilburg i denne uge.