Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 7: Ugens koncerter

Updated
Rotting-Christ-03-92-1517300731

Hvor godt kender du egentlig dansk metal? Koncertugen giver rig lejlighed til at lære den bedre at kende, for bortset fra Rotting Christ i Randers er det småt med de større koncerter.

Titel
+ Amaranthe + Okkultokrati + Chrome Division + Artillery m.fl.
Fotograf
Adriana Zak

Det kunne dårligt blive mere aktuelt: Dagen efter de græske black metal-veteraner Rotting Christ udgiver deres trettende album, ‘The Heretics’, spiller de lørdag deres eneste danske koncert i denne omgang i – Randers. Simpelthen. Til arrangementet Midwinter Meltdown på Turbinen får jyderne glæde af deres sataniske messe, som imponerede vores anmelder sidste vinter i Pumpehuset – men knap så meget en anden anmelder, da de vendte tilbage i november – og de får såmænd også glæde af vores egen Henrik Kjellerup Bro bag mikrofonen i Metal Cross. De jyske veteraner blev dannet to år før Rotting Christ i 1985 og vendte i 2014 tilbage efter 26 års pause. De er med som et af de i alt seks bands, der lørdag aften rykker Randers rundt.

På plakaten er også et andet veterannavn i form af Artillery, der i november udgav det roste album ‘The Face of Fear’. De kan også opleves aftenen forinden omtrent 40 kilometer sydpå i Aarhus, og det er strengt taget først der, koncertugen for alvor går i gang for metalfolket. Hvis man altså ser bort fra Amaranthe, der spiller deres særegne eurodance-metal i Pumpehuset mandag aften: Skal man tro vores godt en måned gamle anmeldelse af deres seneste plade, er det faktisk svært at afgøre, om man bare skulle gøre netop det – se bort fra dem – eller om man skal bide al skam i sig og omfavne sin indre tramper.

Venter man til weekenden, er der til gengæld rig lejlighed til at dykke ned i den danske talentmasse og ikke mindst komme lidt rundt i landet.  På Kansas City i Odense kommer man til at kunne se den mest velplejede og velduftende del af metalpublikummet, når der er 4 x metalcore med Between Oceans, Beneath the Silence, Wolves Among Us og Auralist om fredagen. Meget mindre velplejet bliver det sikkert ikke, når Daze of June dagen efter spiller på Lygten i København. 

Dagen efter kan man i Aalborg på 1000Fryd opleve et af de nye skud på den tvedelte stamme, der udgøres af The Psyke Project og Hexis i form af We Are Among Storms: De tæller eks-medlemmer af de to bands, og så har man også et fingerpeg om, hvor vi er henne i post-hardcoren. Hvis det bliver for bebrillet for en, holder de tidligere Wacken Metal Battle-deltagere Vanir udgivelsesfest for deres nye plade på High Voltage, og der kan med en vis ret forventes drikkehorn, mænd i pels og gamle strengeinstrumenter den aften. 

Bliver det alt sammen en tand for dansk for ens udsøgte smag, kommer nordmændene heldigvis og lukker ugen ned: Om lørdagen på Huset i København, hvor Okkultokrati skal leve op til den hype, vores fotograf har forsøgt at skabe omkring dem siden pladen ‘Rasberry Dawn’ i 2016; søndag på Beta, hvor Shagrath fra Dimmu Borgir lever sin indre biker ud i læderrockerne Chrome Division.

Oversigt:
Amaranthe, Follow The Cipher, Warkings – mandag 11. februar, Pumpehuset, København
Artillery, Savage Machine – fredag 15. februar, Train, Århus
Between Oceans, Beneath The Silence, Wolves Among Us, Auralist – fredag 15. februar, Kansas City, Odense
Red Warszawa, Demolizer – fredag 15. februar, High Voltage, København
Daze Of June, Beneath The Silence, Fixed Fight – lørdag 16. februar, Lygten Station, København
Lucer, Tigerswan – lørdag 16. februar, Kansas City, Odense
Midwinter Meltdown 2019: Rotting Christ, Artillery, Thorium, Materia, Metal Cross – lørdag 16. februar, Turbinen, Randers
Vanir, Faanefjell – lørdag 16. februar, High Voltage, København
We Are Among Storms, Oxx, Hiraki, Fredsfyrsten – lørdag 16. februar, 1000Fryd, Aalborg
Okkultokrati – lørdag 16. februar, Huset, København
Chrome Division – søndag 17. februar, Beta, København