Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 14: Ugens Koncerter

Updated
22985_-e2p4390-1352186367

Udover at starten på april måned betyder penge på kontoen, dårlige forsøg på at snyde hinanden og Royal Metal Fest, er der masser af koncerter at komme efter herudover.

Titel
+ Nazareth + The Ocean + Bersærk + Nazareth m.fl.
Fotograf
Jacob Dinesen

April måned er over os, lønkontoen ser mindre ærgerlig ud, og en ny uge proppet med koncerter står for døren, klar til afvikle den økonomiske sikkerhed. Udover ugens store event, Royal Metal Fest i Aarhus, byder ugen både på internationale og lokale navne.

Igår stod de selvudnævnte metalguder i Manowar klar til en sidste kamp i Valby hallen som del af deres Final Battle Tour. I den modsatte, men dog stadig overdrevne, grøft, vender Devin Townsend tilbage til Danmark i en ny konstellation og med et nyt album i ryggen tirsdag d. 2. april på Bremen Teater. Fynboerne kan på samme dato se frem til klassisk hardrock i form af Nazareth på Posten.

Onsdagen er ganske begivenhedsløs i metaldanmark udover vores månedslige quiz på Voodoo Lounge i hovedstaden. Torsdag d. 4. skydes Royal Metal Fest i gang med pre-party på Radar, hvor Bersærk og Black Swamp Water sætter festen igang. Hvis man er københavner og har en arbejdsdag om fredagen eller bare hellere vil se noget polsk stoner doom, så bliver samtidigt Stengade gæstet af BelzebonG.

For dem, der ikke er på Royal Metal Fest, hvor festivalen for alvor er skudt i gang, er fredagen ikke kedelig. I Odense kan man overvære både ny og klassisk dansk dødsmetal i form af Thorium, Detest og Terrorpy på Kansas City. I København står den på Bersærk og Dirt Forge i Pumpehuset, og Slægt, Demon Head og Nyredolk på Loppen.

Lørdagen er ligeledes fyldt til randen: Beta på Amager får et skud thrash af jyske Impalers, Bersærk er rykket videre til Kulturmaskinen i Odense, Author & Punisher starter de håndbyggede doommaskiner op på studenterhuset i Aalborg. I det mere moderne hjørne, er der blackgaze og deathcore på Huset i København, i form af MØL og Hanging The Nihilist.

Skulle dette ikke være nok, så lukker The Ocean ugen af om søndagen, på 1000fryd i Aalborg.

Opsamling:

2. april: 
Devin Townsend @ Bremen Teater, København
Nazareth, Worry Blast, Fermosa @ Posten, Odense

4. april:
Royal Metal Fest Pre-Party: Bersærk, Black Swamp Water @ Radar, Aarhus
BelzebonG, The Necromancers @ Stengade, København

5. april
Royal Metal Fest @ Voxhall, Aarhus
Bersærk, Dirt Forge @ Pumpehuset, København
Thorium, Detest, Terrorpy @ Kansas City, Odense
Slægt, Demon Head, Nyredolk @ Loppen, København

6. april
Royal Metal Fest @ Voxhall, Aarhus
Bersærk, Faanefjell @ Kulturmaskinen, Odense
Impalers, Electric Hellride, Lifesick @ Beta, København
Author & Punisher, Lingua Ignota @ Studenterhuset, Aalborg
MØL, Hanging The Nihilist @ Huset, København

7. april
The Ocean, Herod, Årabrot, SÂVER @ 1000fryd, Aalborg