Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

MMF XIV: Heavy Metal!

Populær
Updated
291266275_561781752117252_5241763589040824402_n (1)

På torsdag er det endelig Metal Magic Festivals tur til at komme tilbage på græs. Vi vil som altid være på pletten, og har forinden fået os en snak med booker Martin Jørgensen om, hvad vi har i vente.

Dato
01-07-2022
Koncertarrangør
Forfatter

Siden den opstod som festival i 2008, har Metal Magic samlet en bred skare af metal-fans dedikeret til heavy metallens rødder. De første mange år på Ungdommens Hus, indtil den i 2017 fandt til rette på den aktuelle lokation på marken udenfor Fredericia. Selvom pandemien tog livet af de fleste festivaler, så længe den varede, blev der dog stadig leveret metal i Fredericia for de trængende sjæle – i 2020 i form af en mindre privatfest for de indviede, og sidste år i mere ordinær form på Fredericias nye spillested, Eksercerhuset.

Der skal dog ingen tvivl herske om, at den traditionelle festivalstemning i mere frie rammer på Dronningepladsen for mange har været savnet, og fredagen inden Orange-billetten sender os tilbage på fastlandet, har vi derfor aftalt at vende festivalens komme med en af Metal Magic Festivals bærende kræfter, Martin Jørgensen, i Mephisto-kælderen under introduktionen af årets festival-øl.

Hverken vikingelandsbyer eller Smadreland
Udover en mindre rokade til en anden sektion af plænen forsikrer Martin os hurtigt om, at vi i år kan regne med at se Metal Magic i sin velkendte form, med enkelte modifikationer. Teltet med den lille scene har fået en opgradering, og er både bredere og højere end tidligere, samt lystæt, så der er bedre mulighed for at styre lyssætningen til de mindre koncerter.
Desuden kan vi i år se frem til yderligere en bar, hvor ølentusiasterne kan forsøde sin brandert med IPA, sours og andet godt fra bryggeriet ”Dry & Bitter”, som også står for førnævnte, og i øvrigt fortræffelige, Metal Magic-IPA ”Salty tears of Christ”. På madfronten er tidligere indslag som hest og helstegte pattegrise denne gang erstattet af et bredere udvalg af stande med alt fra pølser og fritter til sammenkogte retter i flere afskygninger, både henvendt den kødædende og veganske festivalgæst.

Metallen er dog naturligvis det, der binder os alle sammen, og puslespillet er endnu engang gået op, så ingen koncerter overlapper, og man principielt kan se det hele, men mindre kan nu også gøre det – som bagmanden konkluderer: ”Ingen kan holde til at stå op en hel dag, udover Kasper Behrendt.
Hvis man trænger til en pause fra scenelivet kan vi også spendere mellemtiden til at udvide garderoben og/eller pladereolen i en af merch-standene, men det gøglede overlader Martin Jørgensen helt til andre: ”Bare rolig – vi får ikke vikingelandsbyer og Smadreland.”
Tak for det, i øvrigt.

Hvad er Metal Magic for en størrelse?
Til de uprøvede i Fredericias traditionsrige festival lod vi Jørgensen sætte et par ord på, hvordan han mener, at Metal Magic Festival skiller sig ud fra de andre, danske metal-festivaler:
Af alle de dedikerede metalfestivaler, der er i Danmark, er der jo ikke andre, der har en campingplads (underforstået, at Copenhell promoverer sig som både rock- og metal-festival, red.).
Derudover går vi efter de bands, der er lidt mere nicheprægede, som andre festivaler måske slet ikke overvejer at booke. Bands som Dark Quarterer, Lord Weird Slough Feg og Death SS ser du typisk ikke på andre danske festivaler. Generelt vil vi gerne booke bands, der ikke har spillet i Danmark – i det mindste i nyere tid – såsom da vi fx bookede Candlemass (i 2015, hvorefter de har gæstet landet flere gange i de efterfølgende år, red.).
Når alle de andre festivaler booker de sædvanlige døds- og black metal-bands må vi jo bare booke dem, der er lidt bedre – som de andre måske ikke engang aner hvem er.



En anden faktor, som festivalen vægter højt, er prislejet: ”Vi går også efter, at det ikke skal være for dyrt. Vi er jo en 100% frivilligt drevet festival. Ingen af os (festival-ansvarlige, red.)  har nogensinde fået nogen penge for det, og derfor booker vi også de bands, som vi gerne selv vil se – ellers er det ikke dét værd for os.”
 
På spørgsmålet om, hvordan metal-scenens aktuelle udvikling præger denne profil, gør Martin Jørgensen det klart:
Den nichegenre, som vi typisk appeller til, er lidt for det ældre publikum. Det appellerer måske ikke til så mange, men stort set alle andre festivaler, der har metal i Danmark, har i mine øjne cirka samme profil. Der er ikke rigtigt nogen af dem, der har for eksempel heavy metal så stærkt repræsenteret, og det er sikkert også derfor, at vi er den største af de danske metal-festivaler."

De personlige anbefalinger
For at kloge os lidt på årets festival-plakat bad vi Martin om at uddybe, hvad han ser mest frem til i år:
Jeg glæder mig til at se Death SS. Har ikke set dem siden 2001, og det er sjældent de spiller udenfor Italien. Det er også et meget krævende show – de har en masse effekter og sceneudsmykning, så det kan godt blive en stor oplevelse. Udover engang på Muskelrock har de aldrig spillet i Skandinavien.” (Jørgensen har glemt Death SS' optræden på Sweden Rock i 2014, red.)



Festivalen har dog også masser af andet at byde på. Med hans personlige forventning om, at alle allerede vil kende Lord Weird Slough Feg fokuserer han derfor i stedet på nogen af de mere usædvanlige indslag:

De mexicanske bands (The Rise of Mictlan og Mordskog) har lidt af den der sydamerikanske galskab, som altid er populært, når det kommer på Metal Magic.
Derudover blev Nifelheim
(som også leverede en forrygende koncert første gang Devilution gæstede festivalen i 2011) hevet ind i sidste øjeblik, og dem kan man altid stole på.
Jeg glæder mig også til, når hele festivalen er overstået lørdag aften, og se, om Nightstop bliver den slutning på festivalen, som jeg håber på. Vi snakker mørkt synthwave ala Perturbator og Carpenter Brut, så forhåbentlig, når folk har hørt metal i tre dage, vil de hælde nogle farvede drinks indenbords og danse
.”

Vi takker for inputs og lytter op – og skulle du have ferie og plads i kalenderen er der stadig plads på Dronningepladsen udenfor Fredericia, når det går løs på torsdag – du kan læse nærmere her.