Morgendagens stjerner: Feather Mountain
PopulærInspirationskilderne er Tool, Tesseract, Between the Buried and Me, drømmene store og kundskaberne ligeså. Feather Mountain præmierer i morgen deres første musikvideo – til ’In Passing’. Se den allerede nu og læs om disse morgendagens stjerner.
Hvem er med i bandet?
Andreas Dahl-Blumenberg (bas, growl)
Christian Dahl-Blumenberg (trommer, kor)
Jens Baalkilde Andersen (guitar, kor)
Mikkel Lohmann (vokal)
Oliver Ramstedt (guitar)
Hvordan startede bandet?
Vi, Andreas, Christian og Mikkel, har spillet sammen i mange år og var i 2017 på udkig efter to guitarister. Vi lavede derfor et opslag på Musikerkontakt Danmark på Facebook, hvor Jens var den eneste, der svarede. Til gengæld var hans svar ekstremt gennemarbejdet, næsten som en jobansøgning, og særligt hans skills som lysmand og 4Sound-medarbejder lovede godt. Jens kendte Oliver perifert og inviterede ham hurtigt med i øvelokalet, og efter få øvere kunne vi mærke, at vi kunne skabe noget ekstremt fedt sammen. Vi havde allerede sange på tegnebrættet, så vi kunne lynhurtigt spille koncerter samtidig med, at vi skrev ny musik.
Hvor var jeres første øver?
Den første øver foregik i vores øvelokale på Sigurdsgade, hvor vi stadig holder til. Jens kom halvanden time for sent, fordi et maratonløb satte en stopper for offentlig trafik den dag, så han var svedig og panisk at se på, da han endelig dukkede op. Et par måneder efter kom Oliver med i bandet, og Andreas blev af en eller anden grund vildt intimideret, da han så, at Oliver spillede på en hovedløs guitar
Vi øver stadig på Sigurdsgade, og selvom man kan lugte ølsjatterne og hashen ude fra gangen gennem flere døre, holder vi af stedet.
Hvor var jeres første koncert?
Vi nåede at spille et par koncerter som Feather Mountain, før Oliver og Jens kom med, bl.a. i Hillerøds Ungdomskulturhus i 2017. Men den første koncert med den nuværende besætning var på Underwerket i Valby i efteråret 2018. Vi havde kun spillet sammen i en måned på daværende tidspunkt, og det var bekræftende at se, at det sagtens kan lade sig gøre at blive koncertklar på så kort tid, når man giver den en skalle i øvelokalet!
Vi vender forhåbentligt tilbage til Underwerket i maj til Dark Mental Festival, hvis COVID-19 ikke sætter en stopper for det.
Hvem har fået øje på jer?
Vi går ikke og venter på at blive lagt mærke til, men er selv opsøgende over for branchefolk, spillesteder og fans. Vi laver så meget larm om projektet, som vi kan, og vi håber, at musikvideoen kan være med til, at nogle nye mennesker bliver interesserede i vores musik.
Vores debutalbum, 'Nidus', har fået flot omtale fra en række danske og udenlandske anmeldere, vi bliver spillet i radioen i udlandet, og i Holland har det ledt til, at vi er blevet booket til festivalen ProgPower Europe i oktober, hvilket vi glæder os vanvittigt meget til!
Hvad har været jeres største koncert?
Efter vores albumudgivelse i september har vi følelsen af, at vores gigs er blevet større og større: En udsolgt releasekoncert på Råhuset, et fedt opvarmningsjob for Hearteater på BETA, og vores seneste koncert på Loppen med Ghost Iris var fantastisk. Vi kan mærke, at vi er blevet bedre på scenen, og det føles som et “step up” at optræde på nogle større spillesteder end for et år siden.
Vi skal som sagt spille på ProgPower Europe i Holland, og det bliver vores hidtil største koncert. Det bliver vores første gig i udlandet, vi skal optræde i 60 minjutter, og det bliver med nogle mega dygtige bands, herunder danske Sunless Dawn.
Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det er svært at komme i kontakt med folk. Når man er ny, og folk ikke har hørt om bandet før, skal man kæmpe for at få lov at spille en koncert, fordi der er så mange gode bands derude, der også vil spille. Man lærer virkelig, at forbindelser er ekstremt vigtige, og det kan godt være op ad bakke at tage den kamp, når man hellere vil bruge tiden på at skrive god musik end gode mails.
Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Vi indspillede 'Nidus' over to weekender i Medley Studios på Vesterbro og The Village i Vanløse, og det var en fantastisk oplevelse! 'Nidus' blev indspillet i samarbejde med producer Johan Emanuel Jørgensen, som udover teknisk snilde også gav kreativt input og hævede det musikalske niveau. Johan har virkelig hjulpet os med at lyde så godt som muligt, og han har været god til at stille de svære og provokerende spørgsmål, både under og efter indspilningen. Vi glæder os allerede til at komme tilbage i studiet igen.
Hvad er jeres inspirationer?
Vi har hver især meget forskellig musiksmag, men nogle kunstnere inspirerer os alle fem, heriblandt Tool, Agent Fresco, TesseracT og Between the Buried and Me. Mange af os elsker også at få undervisning af dygtige musikere ved siden af bandet, og eksempelvis er jazztrommeslageren Henrik Simonsen en stor inspiration for Christian.
Inspirationen til vores tekster kommer ofte fra vores dagligdag, arbejde og hobbyer. Andreas og Christian arbejder for eksempel inden for sundhedssektoren, når de ikke spiller musik, og det har givet inspiration til vores tekstunivers. Navnet 'Nidus' på vores debutalbum kommer fra en fascination af sygdom, og flere af vores sange handler om en oplevelse af tab og fortvivlelse.
Hvad er jeres drømme?
De kortsigtede drømme er at indspille et nyt og længere album, at komme på en reel turné, gerne i udlandet, og fortsat at have det skide sjovt med musikken og hinanden! Det ville være en drengedrøm, der gik i opfyldelse, hvis vi kunne spille på Roskilde eller Copenhell i 2021.
De langsigtede drømme er at etablere os som et af de større bands inden for progressiv rock og metal. Med andre ord at gøre det, vi elsker, på større scener og for flere mennesker.
Frem for alt er den store drøm at kunne påvirke andre følelsesmæssigt med vores musik og at give dem en oplevelse af fordybelse eller af at drømme sig væk. Det kan både være under en udsolgt koncert, eller hvis man sidder alene derhjemme og hører Feather Mountain på Spotify. At have en relevans ved at skabe stemninger og tanker i andre mennesker er i virkeligheden det, som Feather Mountain handler om for os. Det føles fantastisk, når en fremmed kommer hen til os efter en koncert og siger, at vedkommende blev opslugt af vores univers.
Hvordan vil I nå dem?
Først og fremmest vil vi blive ved med at skrive musik om det, der betyder noget for os. Vi arbejder på materiale til vores næste album, og vi fornemmer allerede nu, at det musikalske udtryk bliver anderledes end det, man hører på 'Nidus', selvom der stadig er en Feather Mountain-kerne i det.
Vi vil blive ved med at tage os selv og vores fans seriøst. Der findes ikke “vigtige” og “ikke-vigtige” koncerter. Så uanset hvornår du ser Feather Mountain, giver vi den alt, hvad vi har. Derudover er det bare en krig at skrive mails og være opsøgende, men det vil altid være vigtigt, hvis man vil fremad i musikbranchen.
Vi føler os heldige i Feather Mountain, fordi vi alle fem tager musikken og bandet meget seriøst. Derfor bidrager vi hver især med alt, hvad vi kan, og det er grunden til, at der virkelig er sket meget de sidste to år!
Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Vi vil virkelig ikke ende med at være blevet gamle og komme med undskyldninger for os selv om, hvorfor vi aldrig drev musikken til mere.
Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?
Vi har en utrolig opbakning fra kærester, venner, familie og kolleger, der fast kommer og støtter os. Folk er altid klar med en hjælpende hånd i forhold til at bære gear eller sætte en merch-bod op (shoutout til Aske Bregendahl!) Musikvideoen er et godt eksempel på dette, da vores gode venner i filmholdet har slidt for at skabe så smuk en video som muligt sammen med os, selvom der ikke har været mange penge at gøre godt med. Vores bagland giver os altid værdifulde input om vores live-optrædener og hjælper os på den måde med at blive et bedre band.