Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

VOLA i Amerika – tourdagbog, part 1

Updated
250920_VOLA_170177

VOLA er på tour i USA og Devilution følger med: VOLA er landet i det forjættede land og på vej mod første destination, Boston.

Kunstner

Forberedelserne til tournéen har været igang længe. Især papirarbejdet har været omfattende med visum, carnet og amerikanske skattepapirer, som alle skulle være på plads inden tournéen. Derfor har det været en stor forløsning endelig at komme afsted. 

Vi har tidligere haft tournéplaner i USA i form af support-tjanser for større bands. Disse planer blev desværre aflyst på grund af covid-19-epidemien, så nu har vi taget sagen i egen hånd og forsøgt os med vores egen headlinetour. Vi spiller i alt 11 shows i USA, Canada, Chile og Brasilien. 

IMG 20221111 234100
Vi har vores egen lyd- og lysproduktion med på touren. I alt 30 stk. bagage, som skal med over Atlanten. Turen byder på syv flyveture mellem kontinenter, så bagagen er pakket og beskyttet efter bedste evne, så alt når frem i god behold. 

Skærmbillede 2022 11 20 kl. 11.50.30
Første destination er Boston, hvor vi blev mødt af amerikanske Alex, som er vores chauffør rundt i USA og Canada. Bussen vi kører rundt i kaldes en Bandwagon. Et hjem på fire hjul, som man må køre med et almindeligt dansk kørekort, trods en samlet længde på over 16 m.

IMG 20221115 004149
I bussen er der køkken, toilet, satellit-tv, senge, bad og godt selskab. Vi er syv personer i alt. Alex som kører bussen, Amalie, vores lystekniker, Dennis, vores lydmand og resten af VOLA. 

IMG 1120
Koncerten i Boston er udsolgt, og der er kø til showet. Selvom vi fra starten har haft godt fat i det amerikanske marked, er det alligevel en smule surrealistisk at spille udsolgte shows så langt hjemmefra.

Vola Band1 1
Næste show er i Montreal. I baggrunden ses et udsnit af lysproduktionen, som er designet og bygget af det danske kunstnerkollektiv, Vertigo. 

De næste dage spiller vi i Chicago, Cleveland, Baltimore og New York, inden turen går til Santiago i Chile og Sao Paulo i Brasilien. Mere om det i del 2.