Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Metallica-artikler

Updated
happyeasterfor all

Metallica, verdens største band og vores mest populære emne på magasinet. Vi har fundet de fem bedste.

Kunstner
Dato
10-04-2023
Forfatter

At skrive om Metallica er lidt som at spille på easy-mode. Hvis legenderne er i overskriften, så klikker publikum ind på artiklen. Sådan er det i hvert fald ofte. I skrivende stund har vi 132 artikler alene om Metallica på sitet, og adskillige flere hvori de nævnes.
Heldigvis har Devilution også været begavet med op til flere enormt dygtige skribenter, der har kunnet skrive en masse gode ord om verdens største metal-band.
Her har vi samlet de fem bedste.


5. Dengang Kent anmeldte St. Anger til 4/5




Åh ja, St. Anger. Et album, der lige siden sin udgivelse er blevet refereret til igen og igen. Sjældent som noget positivt. Pladen, hvor Metallica forsøgte at fastslå sin relevans i det nye årtusinde, bliver primært husket med let morskab over den gumpetunge formidling og den mildt sagt elendige produktion. Særligt trommelyden vil gå over i historien. Nok også mere end selve pladen. Kent mente, at den skulle have et fint firtal, ud af de fem mulige. Gad vide hvad han synes den dag i dag? Billedet her viser i øvrigt også lidt af både formuleringerne og billedbehandlingen tilbage i dette magasins tidlige dage. Det er meget skægt.

4. Synderegisteret, der bød på 0 overraskelser




Synderegisteret er vores artikelserie, hvor vi dykker ned i en hel diskografi. Alt gennemlyttes, alt overvejes, diskuteres og drøftes. Denne artikel blev til på baggrund af en diskussion på hele redaktionen, hvor det eneste, der som sådan stak ud, var chefens holdning om, at alt efter ‘Kill ‘em All’ er ligegyldigt, en gruppe, der hårdnakket forsvaret prügelknaben ‘Load’, samt undertegnedes insisteren på, at den oplagte vinder, ‘Ride the Lightning’, lyder meget bedre, når den spilles på 33 ⅓ rpm.

3. Dengang Metallica besluttede sig for at gå Kiss i bedene




Hvis du kan finde på et produkt, så har Gene Simmons allerede sat sit bandnavn på, og solgt det til taknemmelige publikummer med alt for stor friværdi. Merchandise, merchandise, merchandise. Det er spillets navn, og det er måske også det eneste Simmons er sådan, rigtig god til. Og det ville Metallica da ikke stå tilbage for. I midten af 00’erne var alt limited, special edition, særligt og specielt – hvilket næste punkt også understreger – og alt kunne købes. Danmark kunne købe hele verden, mente en finansminister. Og Metallica skulle have nogle af alle de penge. Det fik de vist også. Vores skribent Sebastian kom med gode forslag.

2. Dengang Kent havde identitetskrise.




Igen er vores ekspert Kent på banen. Denne gang handler det om identitetskrise. Hvordan er det at være fan, anmelder, far, publikum, skribent og meget mere, når man skal se Metallica? Hvordan er det, bare at hellige sig en fest? Hvordan er det at høre de samme sange igen og igen, og samtidig vide, at det er nødvendigt, at de spilles?

1. Dengang Daniel fortalte os hele Metallicas historie i Danmark




Allervigtigst er dog hele historien om dette band. Metallica. Verdens største metalband. Større end nogen der har været, større end noget, der kommer til at være. Og som det lillebitte land vi er, hæger vi os fat i den fjerdedel, der har noget med os at gøre. Lars Ulrich, måske en af moderne tids mest succesrige danskere. Nuvel, der findes folk, der er rigere, men penge er ikke alt, og Lars Ulrich er kæmpestor.
Den danske vinkel gør Metallica endnu mere særligt for os, og derfor er det både spændende og frydefuldt at læse om hele karrieren, set med danske briller. Skribent Daniel Pilgaard giver et forbilledligt indblik fra den spæde start og slutter i 2019. Læs den.