Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Amager Bio

Populær
Updated
Top 5 - Amager Bio
Top 5 - Amager Bio
Top 5 - Amager Bio
Top 5 - Amager Bio
Top 5 - Amager Bio

Lørdag aften afviklede det københavnske spillested sin sidste koncert for i år, inden det skal gennemgå en større ombygning. Vi ser nærmere på fem af de mest mindeværdige koncerter i Amager Bio.

Kunstner
Dato
26-02-2018
Forfatter

Større forandringer giver andledning til at gøre status.Og ombygningen rummer da også større forandringer, for når stedet åbner igen, bliver det med nyt barområde, ny garderobe og plads til nogle hundrede flere i  salen. Derfor ser vi tilbage på det, som engang var.

1. Gojira – 28. april 2009

Gojira er et band, der har haft en støt stigende popularitetskurve i den tid, bandet har været aktivt, og de har stille og roligt udbygget fanbasen land for land og spillested for spillested. Tilbage i 2009 havde de en størrelse, som passede glimrende til Amager Bio, uden at de kunne sælge salen ud. De er så afgjort vokset fra salstørrelsen nu, selv med flere publikumspladser. En skam, for jeg ville gerne have en gentagelse af den fortættede stemning, de leverede dengang for ni år siden.

2. Behemoth + Abbath + Entombed A.D. + Inquisition – 29. januar 2016
Det var den perfekte storm. Efter en januar måned uden de store koncertoplevelser var mange tørstige efter tungmetal. Koncerten havde solgt moderat i det meste af 2015, men da januar kom, tog salget fart, og den endte med at blive udsolgt. Det var en dejlig lang koncert, på en fredag, på en lønningsdag, og aldrig før eller siden er der blevet drukket så meget øl i bioen.

3. Ghost – 14. november 2015
Ghost gæstede Amager Bio på en lidt speciel dag, da det var dagen efter det tragiske angreb på Le Bataclan i Paris. Folk kom dog alligevel til det udsolgte show, selvom der nok blev skævet mere til nødudgangene end normalt. Koncerten var i sig selv glimerende, men især markeringen af gårsdagens angreb med et minuts stilhed virkede stærk, da bandet blot stivnede og ikke trådte ud af karakter.

4. Dio – 3. juni 2008
Selvom koncerten ikke kom så godt fra start, så endte den rigtig godt. Og selvfølgelig gjorde den det, da det jo var en af genrens absolut bedste sangere. Det var sidste gang, jeg så ham – og hvis jeg husker rigtigt, også sidste gang han var i Danmark – for han blev syg året efter og døde i 2010. En sand legende.

5. Meshuggah – 9. december 2016
Meshuggah er en maskine, det ligger i deres musiks natur. Nogle gange betyder det, at de kører den ind på rutinen, andre gange, at det bliver så frydefuldt menneskefjendsk, at man tror, det er løgn. Denne aften var en af dem, hvor de virkelig spillede motoren varm. Rutinepræget til at begynde med, men det sluttede som en overjordisk magtdemonstration.