Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - AMF 2012

Populær
Updated
Top 5 - AMF 2012

Skribent Anders Molin kan nu kalde sig ægte københavner, og den ærefulde titel bliver naturligvis fejret med en tur til provinsen.

Titel
Kjøwenhavn.
Dato
01-11-2012
Forfatter

I følge overleveringer og myter er man først rigtigt københavner, når man har boet 10 år i byen, og den magiske grænse passerer Anders Molin 1. november. Dette skal naturligvis fejres, og det gøres bedst med en dannelsesrejse til legendariske Aalborg Metal Festival. Og han glæder sig til følgende:

1. At spille
"Mit band Electric Hellride hører til blandt de små, hvilket spilletiden lørdag klokken 14:00 vidner om - men netop derfor skal der leveres den ondeste fest. Man har jo en forpligtelse til at banke tømmermændene ud af de metalliske kranier, så også lørdagen kan blive storslået."

2. Devin Townsend
"Jeg forguder geniet og ved, at han vil stå for et af højdepunkterne."

3. Kjøwenhavneri
"I mit uspændende ungdomsliv var jeg ofte i Det Mørke Jylland (her ment negativt) og uanset, hvor neutral jeg prøvede at forholde mig, var jeg en skide kjøwenhavner (bosat i en kedelig forstad, der absolut ikke mindede om en storby), men når man i metalhenseender drager til Det Mørke Jylland (her ment positivt), er man bare en fan af den onde musik og tilsvininger af hovedstaden og mit bopælsrelaterede tilhørsforhold glimrer ved sit fravær - og det er squ så smukt, at man får tårer i øjnene."

4. Muddermangel
"Festivaler er som oftest lige med kummerlige forhold, og derfor er ideen om at arrangere den slags indendørs ingenlunde dum."

5. Alt det andet hævi
"Band, civilt arbejde og bledribleri gør, at der for tiden er langt mellem koncerterne i mit liv, og derfor er det skønt med tre dages koncentreret hegn i et stærkt program."