Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Copenhell Metal Cruise

Populær
Updated
Top 5 - Copenhell Metal Cruise

En julefrokost på selveste Oslobåden med Jubii i 2000 betød, at et par metalhoveder mødtes, og grundlaget for JubiiRock blev lagt. Endda til tonerne af en koncert med Shu-Bi-Dua. Det udviklede sig siden til HeavyJam og videre til Devilution. Copenhell Metal Cruise giver fem gode grunde til at sejle til Oslo og retur.

1. Vores helt eget metal-cruise

Wacken har ”Full Metal Cruise”, så hvorfor skulle Copenhell ikke også have sin egen lille sejltur?

2. Bands

Entombed A.D, Mustasch, Bersærk og Baest alt sammen inden for en overskuelig afstand fra både køjeplads og baren.

3. Øl

Rygtet vil vide, at Oslobåden er en beværtning, der er stukket til søs. Noget, redaktionsmedlemmerne fra førnævnte julefrokost i 2000 kun kan bekræfte. Når først mørket sænker sig udenfor, forvandler færgen sig til noget ganske festligt.

4. Relevant sight-seeing

I stedet for muligheden for at se på en kokosnød i Caribien sørger Copenhell for en sight-seeing-tur, der blandt andet tager deltagerne forbi Neseblod Records. Butikken, de holder til i selvsamme berygtede lokaler, der husede 'Helvete' i starten af halvfemserne, hvor Euronymous og Mayhem holdt hof for den sorte indercirkel. Graffitien kan stadig ses i kælderen. Et slags omvendt mekka, om man vil.

5. Duty Free

Udover metal, sejltur og humle byder sådan en rejse også på muligheden for at handle toldfrit, når først færgen når ud i internationalt farvand. Det giver mulighed for at dykke ned i en nostalgisk tidslomme, hvor "den store" Toblerone, kæmpe poser med Haribo, duftevand, øl og hedvin kan købes til en favorabel pris. Bevares, tiden og moms og afgiftsregler har gnavet lidt i den økonomiske fidus over årene, men hvem har ikke minder om turen gennem kiosken, hvor samtlige flasker cognac, whisky og rødvin stod og klirrede sagte i takt med færgens gedigne dieselmotor og bølgeskvulp, der sørgede for en vis rysten og frekvens under hele shoppingturen?

Praktiske oplysninger:
COPENHELL Metal Cruise 2.0
Pris fra 1.098,- pr. person ved køb af billet til to personer
Inkluderer:
Cruise København-Oslo t/r, overnatning i en 2 personers-standardkahyt (med mulighed for at tilkøbe bedre kahytskategori). Mad og drikke følger ikke med i prisen og kan bestilles ved booking af din rejse.
Afgang fra København den 27. oktober kl. 16:30
Ankomst til Oslo den 28. oktober kl. 9:45
Afgang fra Oslo den 28. oktober kl. 16:30
Ankomst til København den 29. oktober kl. 9:45