Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Regler for metal-T-shirts

Populær
Updated
Top 5 - Regler for metal-T-shirts

Forstummer samtalen, når du kommer ind i et rum? Ser folk skævt til dig? Fnyser de ligefrem? Så er det nok bare, fordi du har overtrådt nogle af de urgamle regler for omgangen med metal-T-shirts. Men hjælpen er nær: Devilution bringer dig endnu engang lyset.

Dato
24-09-2017
Forfatter

1. Din T-shirt er et våben

Helt overordnet er en metal-T-shirt indlysende mere end bare er en beklædningsgenstand. Det er den krabask, du tugter dine bovlamme omgivelser med ved at udstille DIN overjordisk blærede musiksmag mod deres jammerlige. Undergrunds-merch er derfor mere egnet end noget fra de store bands, fordi ...

2. Du må ikke have samme shirt på som vennerne
Men hvad med dine venner og jeres fælles idoler? Se punkt 1, og husk, at en metalbeklædning ikke handler om at være krammebamser i venindetøj, men at DU skal demonstrere din særlighed. 

3. Den skal bruges til hverdag
Det går jo ikke, at det bliver et fastelavnskostume, du kun har på til koncert. Først og fremmest har du ansvaret for, at dine omgivelser bliver oplyst om den rette lære (igen, se punkt 1), men dernæst er det også vigtigt, at trøjerne får noget patina, fordi ...

4. Alder adler
Der er næppe noget mere fesent end en spritny mørkesort T-shirt med tryk i klare farver. Det lugter af overflade og socialt fidusmageri, hvor du prøver at tilegne dig en coolness, som du ikke kan have fortjent. Næh, når den er blevet lysegrå med et motiv, der ligner en udtværet tatovering på en olding, så er vi ved at være der! (Desværre laver man kun juks nu om stunder, så man får næppe mere end tolv år ud af en T-trøje, men et par gode år mod slutningen kan det da blive til).

5. Bær aldrig en T-shirt med band X til band X’s koncert ... medmindre
Det er naturligvis helt udelukket, at du må tage den T-shirt på, du lige har købt til koncerten. Det vil være en overtrædelse af samtlige af reglerne. Men hvad så med gamle shirts med band X til band X’s koncert? Her kan opdragelsesaspektet fra punkt 1 nogle gange veje tungere, hvis trøjen udstråler en nedladende afstandtagen fra bandets senere værker ved at hylde det gode og sande gamle.

Har du brug for flere tips? Læs vores Briller af Stål-klumme om det evigtgyldige emne og vores top 5 over de mest ikoniske metal-T-shirts.